Berichten van het Moederfront: Mama goes Rambo

17-12-2009

Mama goes Rambo

Mijn kinderen hebben de onprettige gewoonte halverwege school met mededelingen te komen als: 'Mama, mijn broek zakt steeds af,' of 'Vandaag moeten we van de juf een spaansprekende alien, met een gele broek en een felgroen vestje meenemen. Maar hij mag niet langer dan één meter zijn, zegt de juf!'

Dan vloek en tier ik dat ze dat éérder hadden moeten zeggen, want waar haal ik halverwege school een riem of een alien vandaan?! Dat gaat niet lukken natuurlijk. Hoogstens die alien.

Deze week waande ik mezelf veilig voor dit soort onaangename verrassingen door nachtenlang nieuwsbrieven te bestuderen, en onmiddellijk actie te ondernemen. Al dagenlang hingen aan de kapstok plastic tasjes met daarin spullen voor het te knutselen kerststukje. Maar vanochtend, ik wilde de kinderen net naar school drijven, gilde Teuntje plotseling: 'Mama, we moeten nog 'groen' meenemen voor het kerststukje!'

'Nee hè!' had je dat niet eerder kunnen zeggen?!
'Ik had er niet aan gedacht!' jammerde Teuntje.
'En mama had nog wel zo goed alle tassen voorbereid en aan de kapstok gehangen!'
'En die had ik ook gevonden mama!' wees Teuntje op de bank waar de tassen als drie kleine kleutertjes braaf op de bank zaten.

Snelle actie was vereist, dus bond ik snel een bandana om mijn hoofd, ontrukte het beduimelde broodmes aan de spoelcyclus, nam het in Rambostijl in mijn mond en rende de tuin in. Woest hakte ik her en der takken van struiken, en vervloekte mezelf dat we geen coniferen meer hebben omdat we niet 'truttig' wilden zijn.

'Hier kinderen!' riep ik en stak links en rechts bloedende takken in plastic tassen.

Volgens het spreekwoord oogst je wat je gezaaid hebt, en dus zal ik vanmiddag kerststukjes oogsten met zeer onduidelijk groenvoer.

16 opmerkingen:

 1. hihihihi, sorry je beschrijft het zo leuk en beeldend.Maar niet om uit te staan he,die onverwachte mededelingen.zo schijn ik ineens fruitsalade te moeten maken, gelukkig voor vanavond, dus ik heb ff tijd, alhoewel ik ook moet werken gewoon buitenshuis dus erbij..... pfffffffffffffffff hou vol!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ..ontrukte het beduimelde broodmes aan de spoelcyclus..

  prachtig, het youtube filmpje is niet meer nodig, ik zie het zo voor me.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel herkenbaar!!!Enne we hebben ook geen coniferen omdat we niet truttig willen zijn hahaha dat vind ik leuk om te lezen dat wij niet de enige zijn (gingen altijd wel groen halen bij mijn moeder..die wel coniferen had :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Whahahaha, ik zie je al door de tuin razen. Gewéldig.

  Precies hetzelfde flikt Oudste Dochter me altijd. Nee, niet helemaal. Daar hoor ik nooit iets van tot het moment dat ik op het schoolplein arriveer en een andere moeder me er op wijst. En dan sjouw ik maar weer naar huis om het gevraagde op te snorren en sjok vervolgens weer naar school om ze in haar kluisje te stoppen.

  Want de harde les van: 'pech gehad, had je het maar moeten zeggen', kan ik telkens toch niet over mijn hart verkrijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem9:32 a.m.

  hahahhahahhaa oh wat heb jij vakantie nodig! of juist niet?

  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zie helemaal voor me hoe je door die tuin raasde. Frusterend voor jou maar ik heb na een vermoeide ochtend even heerlijk kunnen lachen, sorry!

  Dit jaar hoef ik alleen maar voor gesneden kaas te zorgen. Heb dus al 2 extra kant en klaar gesneden kaas gehaald en die gaan morgenvroeg in de rugzak van zoon.
  Bijna vakantie...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo herkenbaar haha.
  Gelukkig wonen wij tegenwoordig naast de school!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. whoehhahahahhaaaa gelukkig heb jij ook van die kinderen die altijd alles meedelen 1 minuut voor ze naar school moeten....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha...maar erger nog. Ik herkèn het! Gister kreeg ik een geel briefje onder ogen dat ze van alles mee moesten nemen voor...de dag ervòòr! *zucht*
  Ik heb het opgegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem3:24 p.m.

  Vanmiddag tijdens de Overblijf lagen er allemaal witte briefjes op de tafeltjes "De kerstmarkt van vanavond is verschoven naar 15.15uur vanwege de hevige sneeuwval". Zie je het voor je...komen die ouders bij school,'moeten' ze blijven. En al die andere ouders lopen het uitje van vanavond mis ( die zijn heel erg blij, want de Buitenschoolse Opvang neemt deze edele taak dan over of niet...).
  Leuk als je net een baby of peuter thuis hebt gelaten die sliep. Even snel heen en weer, krijg je dit! Je kind op school is dan boos omdat je toch naar huis moet enz. enz.
  Gelukkig is het Voortgezet Onderwijs massaal gesloten hier in Groningen, bergen sneeuw, jippie!! En manlief werkt ook op een school en die is ook dicht, morgen ook, dus zijn vakantie is begonnen :-)
  Nog even Nicole, nog even!
  Leuke film op t.v. vanavond: You've got mail. Lekker de kinderen naar bed en jij onderuit met een kerstman van chocola en een glaasje glühwein!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. LOL!
  succes met deze zeer bijzondere kerststukjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem5:47 p.m.

  Ge-wel-dig! Een (schrale) troost: het zullen geen truttige kerststukjes zijn ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Grappig. Ik mopper steeds op die coniferen die rondom onze tuin staan. Ik vind ze ook spuuglelijk.
  Moeje nog wat groen?
  Hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vreselijk, die momenten. Dat je naar school loopt en Oudste ineens zegt: " we mochten vandaag (of erger: we miesten vandaag) zus en zo meenemen." Ben blij te lezen dat onze Casa niet de enige Casa is die zo werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het blijkt bijzonder herkenbaar te zijn, helaas. Maar daar ga ik in 2010 nu eens iets aan doen. De oudste uit groep 5 krijgt een agenda, waar hij zijn 'huiswerk' in moet gaan opschrijven. Die krijgt bv. wel eens stencils mee om te oefenen, maar laat ze dan dagen in zijn vakje zitten om ze tussen een stapel knutselwerken mee naar huis te nemen.
  De agenda moet hem bewust maken van de orde en planning in de tijd. Dit in samenwerking met de juf. Nog 3 jaren en dan moet hij naar de Grote School, en ik leer het hem liever vroeg dan te laat.

  De jongste uit groep 3 is een babbelkontje, die vertelt alles wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Anoniem11:05 a.m.

  hahahaha wat herkenbaar!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!