Ik zag een muis! Waar? Daar!

04-12-2009 -
'Ik heb een rat, ik heb een rat!' met die onfortuinlijke mededeling kwam Teuntje vanmorgen naar beneden denderen. Om er bedachtzaam aan toe te voegen: 'Of een muisje.'

Ik huiverde, want ik ben echt erg bang voor dat kleine grut, dat zo snel beweegt, en mijn grootste nachtmerrie is dat ze onder mijn rok mijn been gaan beklimmen. Daar kan zelfs de vriendelijke rat in Ratatouille niets aan veranderen.

Ik zette mijn ongebreidelde haat om in moordlust, en ging op zoek naar mijn doos muizengif die ik ooit in een bui van huishoudelijke efficiëntie had aangeschaft bij de dierenwinkel. Ik vond hem boven op het aanrecht, en toen ik het stof er af blies las ik dat het 'pokon' heette.

Wat een wonderlijke naam. Het klinkt zo vriendelijk en uitnodigend. 'Hier muisje, neem nog wat pokon. Ik heb genoeg.' Ik vraag me af of Ratatouille dit gerecht kent.

Ik vouwde de bijgeleverde doosjes. Ze hadden maar liefst twee uitgangen, alsof de muizen het pand via de achterkant moesten kunnen verlaten, vanwege uitzinnige fans. Toen legde ik de muizenversnapering er in, en gaf de doosjes aan Jan om op Teuntjes kamer te leggen, want ik durfde niet. Sommige dingen moet je gewoon uit besteden.

Nu is Teuntjes kamer als het beruchte Blauwbaard vertrek: 'Je mag in alle kamers komen, behalve in die.'

Als de rat/muis binnenkort niet weg is zie ik mij genoodzaakt het huis te koop te zetten.

Iemand interesse in een duplo-woning met maar liefst zeven kamers, waarvan één nog helemaal gemeubileerd en met een kraker?

11 opmerkingen

 1. Doe als ik; neem een kat, of vier...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ieks!! Ik zou ook een kat nemen ;-) Maar die krater lijkt me ook spannend ;-) wel ff filmen dan hè !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Katten zijn echt de beste oplossing hoor, heb ooit ergens midden in de landerijen gewoond (nou ja, aan de rand van een dorp) en de muizenplaag was enorm, ik heb wel eens 10 muizen in 24 uur gevangen (en ik gruwel van dat spul) 2 katten in huis gehaald en binnen de kortste keren geen muis meer in huis. Afgezien van de trofeeën die de katten meenamen brrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem11:55 a.m.

  Ik zie ze nooit; maar hoor ze wel! Al een aantal weken hoor ik ze 's nachts op zolder trippelen. Ik vraag me dan ook altijd af: is 't een muis of toch misschien iets groters ... ? We hebben al allereli lekkernijen gestrooid; toch hoor ik ze nog.

  Enne ... die katten hebben wij ook (3 stuks, buitenkatten); ze vangen inderdaad van alles, maar niet alles. Om het vervolgens keurig voor de deur te deponeren: onthoofd, binnenstebuiten gekeerd. Blergh, ik vind het zóóóóó vies.

  Dus een woningruil zit er denk ik niet in ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pokon? dat gooi ik altijd bij de planten.
  ik heb dan ook nooit last van muizen, alleen gaan mijn planten wel snel dood....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Pokon hoort inderdaad bij planten, ik kan het weten want mijn vader heeft daar gewerkt en ik heb er jaren terug, vakantiewerk gedaan. Maar dat ze ook muizengif in hun assortiment hebben wist ik nog niet...
  Ik ben niet bang voor muizen, wel voor spinnen, maar om nou te zeggen dat ik het dan niet erg vind dat ze de leiding in mijn huis zouden overnemen, kan ik ook weer niet zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, wij zitten ook met muizen en ik overweeg al een hele tijd een kat, maar manlief wil dat niet. Het zou anders wél de oplossing zijn.
  Ik heb me wel laten wijsmaken dat je best een poes neemt in de late lente/zomer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vergeet die kat. (onze katten vangen echt nooooit wat), onze jack russel daarentegen! Een verwoed ratten-muizenvanger.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahahah, ik heb nog wel een adres voor poezen voor je.... Is misschien goedkoper dan verhuizen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hmm wilden de kids geen huisdier??? :-)ik zie hier
  de kans hihi en nee niet zo n vieze smerige trippeldende knaagmuis maar een lief leuk poesje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hihi, wat grappig, ik had nooit gedacht dat jij bang voor muisjes zou zijn (ik moet meteen aan Stien denken, die van Piet Piraat ;-))

  Maar ja, ik mag eigenlijk niks zeggen, want ik ben als de dood voor spinnen! Ik zou mijn huis te koop zetten voor een spin!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.