Laura Ashley versus Gabbertje

22-01-2010 -
Ik zie mijn dochters graag in schattige jurkjes, met bijpassende maillots en van die lieve Mary Jane schoenen. Helaas hebben zij daar geen boodschap aan. Met lede ogen zie ik hoe ze de jurkjes links laten liggen, en richting Gabbertje gaan.

Zo bestaat Teuntjes lievelingsoutfit uit een strakke skinny jeans, met een truitje dat is gekrompen in de was. Het geheel maakt ze af met een kort, paars jasje. De prachtige, hemelsblauwe overgooier in Laura Ashley stijl, die ik voor 9,99 bij de Takko vond, heb ik in wanhoop naar de kringloop gebracht.

Ook Maartje laat het lelijk afweten op het kledingfront. Net als Teuntje gaat ze het liefst gehuld in skinny jeans, die ze dan lekker omlaag trekt, want hoog opgetrokken broeken zijn 'stom'. Waarbij hoog opgetrokken 'heuphoogte' is.

En probeer ik voorzichtig een flatteus jurkje aan te prijzen: 'Kijk eens wat een geweldig jurkje! Het heeft zelfs bloemen!' dan is hoongelach mijn deel.

Maar ik lijd in stilte, want ik weet: toen ik elf was minachtte ik mijn moeder die mij in een schattig jurkje wenste te zien. Ik wist wel beter: een strak, lichtblauw broekje en een Hawaii overhemd, dat stond mij pas fantastisch. Mijn hazetanden, veel te korte haar en brilletje maakten het af.

Zo ben ik helaas vereeuwigd op het twaalfenhalfjarig huwelijk van mijn ouders. Mijn zusjes met lange lokken en pastelkleurige jurkjes, en ik met zelfingenomen smoel in míjn outfit.

Dit had wel tot gevolg dat op mijn zestiende, onverwachte bezoekers steil achter oversloegen als ze me zagen, en uitriepen: 'Wat ben jij opgeknapt zeg!'

Dat krijg je als van een Gabbertje in Laura Ashley verandert.

20 opmerkingen

  1. ik ving laatst een gesprek op tussen mijn dochters : Ken jij die ene roze jurk nog, je weet wel met al die roezels, de ander griezelde zichtbaar, jij had hem aan toen opa en oma een feestje gaven, de ander was hoorbaar stil, vreselijk he wat zou mam gedacht hebben toen ze hem kocht? De stilte erna was erg pijnlijk ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihihi ik zou het niet pikken !! Meisjes horen in jurkjes met snoezige maillots !! Gelukkig zegt die van mij alleen nog maar nee mama ik wil geen roze rok aan ik wil een blauwe :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mijn meiden willen ook geen jurken en maillots, dus doe ik dat zelf aan!

    Heerlijk, jurken, rokjes, mooie laarzen en dan doen zij maar lekker van die suffe skinny jeans aan met lelijke gympen..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem6:52 p.m.

    zo kreeg ik laatst van mijn moeder voor mijn grootouders 60e huwelijk een email of ik me netjes wilde kleden, want daar houd oma zo van.
    ik ging van laura ashley naar gabbertje... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als mijn oudste op het schoolplein staat in haar jurk (die ze zelf best wil dragen want mooi vindt) wil niemand bij haar staan. Zielig ja! Gisteren en vandaag droeg ze haar skinny zwarte jeans met bijhorende coole trui en dan mag ze wel bij de meiden staan. Stom, maar het is echt zo. Ik laat haar doen. Heb haar gezegd dat ze vooral moet dragen waar ze zich goed invoelt!! En ze is zeker geen meeloper : daar ben ik al blij om. Zelf ben ik ook niet zo klassiek. Soms ga ik lekker grijs en zwart, maar soms ga ik in alle kleuren van de regenboog. Zo de moeder, zo de dochter. Hier wel helaas!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Met onze jongen is het al niet te veel beter. Ik wil ze in mooie kleren steken, dragen ze liefst adidias de ganse dag door (en hij is nog geen 4 hee)
    Ik heb hem nette lederen laarzen gekocht, en wat wil meneertje dragen? Plastic sportschoenen.
    Nu ja, hij kan er maar makkelijk in zitten. Groepsdruk zal aan hem nog niet besteed zijn, maar mamadruk ook niet ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vier mijn jurkjes- en rokjesliefde nu maar bot op mezelf. En op jongste van vijf. Hoewel er van haar ook al geen roezeltjes enzo meer aan mogen zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heerlijk, meiden met een eigen smaak.

    He, wat anders, ik vermoed dat ik het zien van die foto van jou op mijn buik kan schrijven?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nou, kom op met die foto!!!!

    En omdat ik weet wt er komen gaat dos ik jongste (9 maanden, stribbelt nog niet tegen) ook zo mooi mogelijk uit. Kan binnen nu en een jaar of twee, drie, zomaar voorbij zijn. En dan is het niet eens een meisje.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anoniem11:16 p.m.

    Je maakt ons wel errug nieuwsgierig ;-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hahaha, hier alleen jongens (heerlijk zónder besef van mode en peerpressure, het moet alleen wel lekker zitten ;), maar ik kan me nog wel wat herinneren van *vroegah* :))

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Meid, ooit komt het goed. Misschien. Heel even. Wellicht dat ze zich alleen op hun trouwdag zich in een jurk hijzen en dan heb je gelukkig de foto's nog...
    Hier alleen mannen, dus geen jurken in huis (op die 2 paar van mij dan)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mijn moeder bemoeide zich niet met mijn kledingkeuze en ik geloof niet dat mijn eigen smaak echt een succes was, hahaha. Maar ja, op een gegeven moment komen ze op een leeftijd dat je ze niet kunt dwingen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. hier net zo: ik liep voor dochter 1 op de jongens afdeling te shoppen :(

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Anoniem2:33 p.m.

    Met een zoon heb je dit niet echt, dus toen mijn nichtje zo oud was om samen te winkelen dacht ik eindelijk op de afdeling van leuke jurkjes terecht te komen. Het tegendeel was waar. Ze wilde een stoere trui met legerprint. Desillusie alom (bij mij dan)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Allereerst....leuk dat je een berichtje achter liet op mijn log.
    Dan jouw logje...geweldig die meiden.
    Maar...als ik het zo lees, vallen jouw appeltjes niet héél ver van de boom hè!!
    Ik had er vroeger van allebei één...de één stonden jurkjes super en de andere de opgerolde broekspijpen.
    Inmiddels kleden ze zich al een paar jaar zelf.
    Ik vind jouw log ook erg gezellig om te lezen hoor.
    Dus zal nog weleens langs wippen denk ik.

    lieve groetjes Carla.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. M.a.w.: wanhoop niet te snel!! Hihihihi.... Middelste heeft een periode gehad waarin hij alleen maar zwart, skatebroeken en mutsen cq capuchons droeg. Ineens veranderde dit weer in sportief, witte truien en polo's met een gelkapseltje... ;-) Dus: hou vol, het komt inderdaad wel weer goed, net als bij jou... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hier één prinsesje en één stoere meid die het liefst 3 maanden met dezelfde trainingsbroek aanloopt !

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mijn dochter is pas 9 maanden, dus nog heerlijk aankleedbaar!

    Helaas hier een ander probleem, het idee van Engelsen voor meisjeskleding: alles roze. En dat dat zachte baby roze. Arghhh. Gelukkig is er ook een H&M hier. En HEMA online...

    BeantwoordenVerwijderen
  20. leuk loge :d en lekker he van die meiden met een eigen kleding wil nu al hahah
    onze meiden willen wel rokjes aan met een panty dus ik kan me nog gelukkig heten maar voor hoe lang......

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.