Krijg de zenuwen

19-04-2010 -
'Kom van dat dak af, voor de honderdste keer,' zingt Piet op verveelde toon, terwijl hij onvermoeibaar zijn waveboard via de bank naar de keukenkastjes berijdt. Aangekomen bij de koelkast valt hij er steevast af, omdat die te hoog is om houvast te bieden. Dat gaat met een dof gekletter gepaard, dat mij telkens opnieuw, wreed doet opschrikken.

Geduldig laat ik hem in huis oefenen, ook al vergt het geluid van vallend kind het uiterste van mijn zenuwen. De belofte van een wavende Piet over zonnige fietspaden houdt me op de been, en je moet er wat voor over hebben, voor zo'n natuurkind.

Maar het liefst zong ik op mijn beurt: 'Kom van dat waveboard af, 'k waarschuw niet meer.'

8 opmerkingen

  1. Ach, in huis rijden een stuk minder gevaarlijke bromfietsende opgevoerde pubers die je van je waveboard af kunnen rijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan me voorstellen dat je het liever hebt dat hij het in huis doet, maar ik zou het niet leuk vinden hoor....ik heb zoveel breekbaar spul in huis...zelfs glazen tafels....nah...dan maar liever ergens op een schoolplein of zoiets!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hear, hear sister! Hear hear.

    Ook wij zijn nieuwelingen op dat bord....heb er ook toevallig over gelogd. Vanavond ging het voor het eerst echt goed met de Middenvelder.

    En dankzij jou zit ik met dat pokke-liedje in mijn hoofd...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier is dochter aan het wave boarden. Gelukkig had ze het op de kidsclub al geleerd, dus hoeft ze neit binnen te oefenen.

    Het vallende geluid lijkt me helemaal niets, volgens mij kan ik dan niets meer rustig doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Maar: komt het ding nu van de speelotheek? Of toch van Blokker ;)
    Fijn in elk geval dat hij er zoveel plezier van heeft.
    In mijn tijd.....jaja....toen hadden we de lolobal..wie weet dat nog?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja, hier heeft zoonlief er ook één. De eerste dag meteen zijn ellebogen en knieën kapot. Dus nu moet hij verplicht alle bescherming om (pols, knie en elleboog) anders mag hij er niet meer op. Wat een gevaarlijke dingen zeg. Denk dat de lol er nu snel af is, hoop ik....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nou dat zou nou net wat voor mij zijn. Echt niet dus. Binnen dan hé.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hier is zowel binnen (klein, vol) als buiten (bos en hobbelige paadjes, nog hobbeliger plein en een grasveld) niet geschikt voor een waveboard... gelukkig talen ze er (nog) niet naar.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.