Berichten van het Moederfront: Pompen of zwijgen

18-04-2010

Pompen of zwijgen

In ons gezin laat gemiddeld elke week één fietspomp het leven. Met veel getier en gemopper gaat Floris dan naar de Karwei of Hema, en schaft een nieuwe aan.

'Zo, en deze gaat nu eens niet kapot,' verkondigt hij dan, en kijkt heel gewichtig. Vervolgens laat hij het ding in de gang slingeren, waar al snel iemand er over struikelt, of onsympathiek wordt pootjegehaakt door het handvat.

Dus toen ik Ot zag galopperen met de fietspomp tussen zijn dijen geklemd als een onwillig stokpaard, klopte ik geagiteerd op het keukenraam en vermaande streng: 'Leg die eens heel gauw terug!'
'Ik had hem niet gepakt!' riep Ot verontwaardigd, want hij is een kind van zijn vader.
'Kan me niet schelen. Leg terug!'

Die avond hoorde ik Floris' snelle tred die zijn thuiskomst aankondigde. Maar in plaats van het geluid van een sleutel in de deur, hoorde ik een gesmoorde vloek. Toen pas hoorde ik de sleutel in de deur, gevolgd door Floris met in zijn armen teder de gewonde fietspomp.

'Welke gek heeft nou weer de fietspomp gemold!' vroeg hij
'Leg hem dan ook hóóg!' adviseerde ik.
'Dat héb ik gedaan! Moet ik hem soms nóg hoger leggen?!'
'Wat denk je zelf?' vroeg ik op redelijke toon.
Toen pompte Floris zich op tot zijn volle één meter zeventig en verkondigde kinderachtig: 'Ik leg hem wel op het dak!'

Toen heb ik maar gezwegen, want in een huwelijk is het soms pompen of zwijgen, en een pomp hadden we niet meer.

8 opmerkingen:

 1. Zou ik niet doen. Op het dak vertoeft wel weer een familielid van Flip de Beer.
  Maar bij jullie gaan die pompen dus ook altijd stuk? Ik dacht dat dat alleen bij ons was. Ik word er gék van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schrijf jij een heel stukje over fietspompen, is het enig edat me bijblijft de gedachte 'is FLoris maar 1 meter 70? Hij komt veel langer over...'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fietspomp al niet teweeg brengt in een gezin én huwelijk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Woehahahaha.....jij weet de dagelijkse dingen zo hilarisch op te schrijven...

  Errug leuk logje weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje onze fietspomp is al tig jaar oud.
  Maar ja hij hangt dan ook op een onmogelijk plekje bedenk ik mij nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, wat grappig. Arme fietspompen! Goed idee overigens om het ding als een stokpaard te gebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem8:41 a.m.

  Heel herkenbaar die pompen, maar als je een Jumbo koopt bij de fietsenmaker/marktfietsenmaker dan is het ook mogelijk om losse onderdelen (lees: slangetjes) te kopen. Met dat argument toch maar de investering gedaan.. en goed weggestopt. Werkt goed, tot nog toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet soms zo om jouw logjes lachen, al gaan ze dan maar over ogenschijnlijk simpele dingen, zoals fietspompen. Het is al meerdere keren voorgekomen dat mijn lief verschrikt kwam vragen wat er aan de hand is, terwijl ik proestend achter mijn scherm zit te lezen. Chapeau!
  Brenda.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!