To wii or not to wii, that's the question

06-04-2010 -
Ot (8) heeft zijn zinnen op een Wii gezet, en met behulp van een uitgekiend spaarplan, denkt hij op op zeer korte termijn tot aanschaf over te gaan. Hoewel ik zijn spaarzaamheid toejuich, zie ik met lede ogen het moment waarop hij het aankoopbedrag bij elkaar heeft naderen. Nog een scherm om tegen te strijden, en ik vecht al zo hard.

Dus probeer ik hem ervan te overtuigen dat hij zo'n grote trampoline wil. Dan is hij lekker buiten, beweegt, en zit niet achter een scherm.
'Een win-win-win-situatie Ot!' prijs ik aan.
Helaas weet ik mij in mijn campagne niet gesteund door Floris, die een persoonlijke hetze heeft tegen grote trampolines. 's Nachts droom ik wel eens dat ik hem met behulp van zo'n grote trampoline schaterend het luchtruim inschiet.

Moet ik de ultieme Moederkaart gebruiken, en simpelweg mijn veto uitspreken met: 'Ik wil het niet hebben, want het is niet goed voor je'?
Maar ik weet nu al, dat ik dan de Zwarte Piet kaart krijg.

Bovendien keek Ot mij vandaag diep in de ogen en verkondigde op gewichtige toon: 'Mijn besluit staat vast mama.'
Of zou hij bluffen?

27 opmerkingen

  1. Ach. Het scherm had je feitelijk al. (De wii sluit je aan op je eigen tv, namelijk.)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een wii is leuk !! Veel leuker dan een playstation. En ze bewegen ook lekker ;-) En als je wilt beweeg je lekker mee :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zeg: allebei. De trampoline voor de zomerse dagen, de wii voor de regenachtige dagen. Een win-win situatie.
    Wees blij dat ze niet achter de computer hangen.
    Wat een fitte kindertjes.... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wii/playstation t is allemaal een pot nat, dat bewegende spel van de wii is slechts een onderdeel van de wii.En ehm voordat hij het bedrag helemaal zelf bijeen gesprokkeld heeft.....

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij hebben een trampoline. En een wii. (wat hebben we eigenlijk nie?)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zet de Joker in: koop/huur zelf een trampoline, schiet Floris de lucht in met de Wii erbij!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem3:10 p.m.

    Wij hebben ook teveel schermen, maar de Wii vind ik het minst erg, er wordt nog enigszins bij bewogen en je kan meekijken: in een DS worden ze echt gezogen en zijn ze blind en doof voor hun omgeving. Het leuke van de Wii is dat je samen met ze kan spelen. Bowlen bijvoorbeeld.

    Het heeft z'n charme hoor, dat ding.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Volgens mij bluft ie niet hoor....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wij hebben ook geen wii, playstation e.d. vind het persoonlijk ook helemaal niks.
    De jongste dochter dol op turnen en wil heel graag een trampoline maar ze moet eerst nog heel veel sparen!
    Groet Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik stem voor een WII!

    Want jij blijft natuurlijk wel een zegje hebben in of dat ding aangaat of niet...

    En met mooi weer is het gewoon lekker buiten spelen.
    Maar met minder mooi weer?... dan 'zitten' ze niet te hangen. Ze springen, joggen, tenissen, ski-ën, tafeltennisen etc... erop los.
    Dikke rode hoofden met zweet en al van inspanning hier op regelmatige basis.

    ALS je dan een spelcomputer moet hebben... doe dan een WII...
    Hij is ECHT leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Anoniem7:16 p.m.

    De Wii heeft ook nog een ander voordeel.
    Als je kinderen naar school zijn dan ga je yoga doen, joggen, fietsen en kung fu (mijn favoriet). Het voordeel is dat je dit kunt doen weer of geen weer. En je spaart geld uit voor de sportschool.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik denk dat ie niet bluft
    In ons oude huis (toen we nog een tuin hadden ) hadden we ook een trampo en eerst diende hij om op te springen maar na 2 jaar waren de kids het zat en lagen ze er alleen nog maar op dus dan zou ik die Wii doen dan liggen ze ook namelijk.
    Maar ik heb de xbox hier tot max 1-2 uur per dag ingesteld en raad eens wie nu de bitch in the house is? Juist ja die saaie moeder die ouderwetse stomme moeder.....
    Verslaafd zijn ze aan dat ding bah.

    Natas: hahahhahahaaa

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Volgens mij is de Wii een van de betere uit de serie spelcomputers (bewegen, samen spelen...) Aan de andere kant ruimt het ook wel lekker op als ze gewoon op een klein schemrpje op hun kamer spelen ipv middenin de woonkamer op de tv (waar jij net naar je favoriete tv programma wilde kijken)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb ook heel lang allerlei spelcomputers weten te weren totdat de WII kwam en ik ben om! Uiteraard met dit mooie weer geen Wii maar ook geen trampoline enge ondingen,

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik moet tot mijn grote schande bekennen dat hier geen trampo en geen Wii in huis is (en zal komen). Dus ... not a question at all zeg maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Schande? Typ ik nu schande? Ik denk dat oudste het daarmee eens is trouwens. Maar ik vind het helemaal geen schande.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wij hebben hier ook een wii. Eigenlijk voor de kinderen, maar ik ben degene die hem bijna iedere dag gebruik. Ik heb onderhand bijna alle sportgames met aerobics, fitness, dansen en weet ik wat allemaal niet en heb geen sportschool meer nodig. To wii dus, wat mij betreft!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Anoniem10:58 p.m.

    Grappig...met de mama van het reclamebalkje van World Vision sta ik bij het schoolplein en Doortje (het blonde meisje, haar dochtertje) is beste maatjes met onze tweeling, terwijl haar broertje bij ze op de peuterspeelzaal zit. Ik kwam er net vandaag achter dat ze (de mama) in een band speelt en die commercial gedaan heeft en nu zie ik ze bij jou op de site staan...
    En verder...ik heb tot nu toe nog steeds de DS uit huis weten te houden, terwijl aaaaaaaaallllllle vriendjes hem wel hebben, dus laat staan dat de Wii hier binnenkort komt, ik vind het zó dom...

    Groetjes, Annelies (Ulenhof...)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wij hebben hem ook nog niet. Oudste wil er ook voor sparen maar ziet steeds andere leuke dingen hahaha.
    Gelukkig maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wii schijnt een sociaal gebeuren te zijn, ik ben ook al uitgenodigd om een avondje te komen wiien,zodat we nu voor eens en voor altijd kunnen zijn wie de beste balans in zijn yoga-oefeningen heeft en wie er net even verder in een houding kan. Ik heb maar niet gezegd dat ik wat yoga betreft alleen de competitie met mezelf aan ga. Het moet leuk zijn. Maar misschien kunnen jij en Floris nog een nieuwe competitie op het wii-board aangaan. Wii wint mag soep maken.

    Liefs, Haagje

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wij hebben ook een WII (gekregen, want of ik het zelf zou hebben gekocht... ik weet het niet) maar ik vindt het leuk!

    Met dochter hoelahoepen, rennen, skieen.
    Met zoon tennissen, golf, skieen, hoelahoepen.
    Met z'n 4en bowlen, ja het is leuk.
    Of we het vaak doen?
    Nope.

    Ik heb nu ook iets voor (http://dharson.blogspot.com/2010/04/verborgen-gebreken.html) mezelf en ik heb nog steeds spierpijn :(

    BeantwoordenVerwijderen
  22. ik zou zooo graag een wii willen. leuk man. vind het (wii sport enzo dan) echt wel wat anders dan een videospelletje ook.
    maar ik vind ook dat als je 8 bent dat je mazzel hebt als je zoiets zelf mag beslissen, zo'n 'grote aankoop' bedoel ik dan, en nog eens meer mazzel dat je 't bij elkaar zou kúnnen sparen.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Anoniem11:24 p.m.

    Hoi, ik vind het persoonlijk helemaal niks, zo'n Wii... Het werkt zo verslavend, zie ik om me heen. Kinderen zijn er inderdaad errugg zoet mee, maar gevoelsmatig lijkt het mij dus niet gezond. Ik heb laatst op een verjaarsfeestje een groepje kinderen, waaronder mijn twee, zitten observeren tijdens het Wiien/sport, standaardversie. Leuk, dat boksen.. Fijn in koor opruiend schreeuwen: 'sla hem in zijn #?*!!, schop hem op zijn..! Want dan kreeg je extra punten. Ik had dat nog nooit eerder gehoord, en schrok er echt van. Heb uit pure ellende het ding maar stopgezet. En snel iets anders opgezet, want de hele groep wilde toch écht verder wiien het hele feest.. papa's en mama's vonden het schattig. Kan toch nie goed zijn. Dat ding komt er bij ons dus niet in.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. o mag ik mezelf eindelijk ook eens ervaringsexpert noemen in deze? ik heb namelijk en een wii, En een grote trampoline!
    vorig jaar mochten ze kiezen; de wii of de trampo en werd t de trampo, dit jaar kwam de wii er. en ik moet zeggen; de wii was zeker een maand leuk, maar is nu al zeker een maand of 3 niet bekeken. de trampo heeft ook zn ups en downs maar heeft een geweldig voordeel met dit weer; lekkere dikke plaid erop en ik lig als een prinsesje in de zon (kan geen ligstoel tegenop)

    ik ben benieuws wat t worden gaat, maar ja, jij hebt t over een jongen he,...die gaat vast voor de wii

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Anoniem9:13 p.m.

    Wij hebben er al heel lang een en we doen het nooit (wi-en ) dan
    M

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Bij mij op de BSO heb ik juist een wii aangeschaft omdat het relatief korte spelletjes zijn waar ze lekker bij bewegen. Ik zie ze liever achter de wii dan achter de playstation. En je houd het toch niet tegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. En dan de 27e reactie (pfffff):
    Wij hebben wel eentje. Papa wou er graag één en hou die maar es tegen. En hoe krijg ik zoonlief van de steeds gewelddadiger wordende Lego-spelletjes af!?!
    Als het aan mij lag, schoot ik WII, X-box en de hele bliepende mikmak in een treffend schot richting vuilnishoop.
    Hup, naar buiten jullie ;-) Ja, Papa ook :-))

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.