Vogelen

05-04-2010 -
Sinds ik de spannend thriller De Jaarlijst van Sally Hinchliffe heb gelezen denk ik graag aan mijzelf als (wannabe) vogelaar. Dus toen ik vandaag een wel heel exotisch exemplaar in de tuin van de achterburen spotte, sloeg mijn hart een paar slagen over van opwinding!

Want daar, in een notenboom, hing een wel heel bijzondere vogel! Het meest in het oog sprong zijn felgroene borst, en in gedachten speculeerde ik: 'Zou het een papegaai zijn?! Of een eh....' want mijn vogelkennis is nogal beperkt.

Opgewonden attendeerde ik Floris op deze bijzondere verschijning, die zich zo maar aandiende op Eerste Paasdag. Maar dan moet je net Floris hebben, die 'zag' de vogel niet.
'Kijk dan, over de schutting bij de achterburen!' siste ik. En ik voegde er aan toe: 'Besef je wel hoe bijzonder dit is?!' en keek zoekend om me heen, naar pen en papier om alle kenmerken van dit mirakel op te schrijven, zodat ik later op internet het merk van deze vogel kon achterhalen.

'Ooh, nóú zie ik hem,' meldde eindelijk Floris, maar voegde er aan toe: 'Volgens mij is dat gewoon een mus hoor!'
Ik elleboogde hem verontwaardigd aan de kant.
'Hoe kun je dat nou zeggen?! Zag je dan niet die felgroene borst?' en ik keek nog eens naar mijn ontdekking, die zich plotseling losmaakte van de notenboom, en daarbij zijn felgroene borst achterliet.
'Huh? Oh... het was een mus die aan zo'n voedselbal hing,' concludeerde ik ontgoocheld.

'Vlug, pak je pen en papier zodat je kunt noteren dat je vandaag een mus hebt gezien,' adviseerde Floris wreed, en hield zijn buik vast van het lachen.
'Ik noteer wel dat ik een vreemd dikke, kalende vogel heb gezien van één meter zeventig,' sprak ik koeltjes, want ik was teleurgesteld over de snelle teloorgang van mijn status als vogelaar.
'Vergeet niet te melden dat hij Birkenstocks draagt,' tipte Floris vriendelijk, want hij is wel een behulpzame vogel.

6 opmerkingen

  1. Misschien een leesbrilletje? (-; Mooi stuk weer.

    Ik heb gisteren de film Iep gezien, over vogelaars gesproken. Ook heel mooi...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een verrekijker klaar leggen voor de volgende keer :-) enne zo'n behulpzame man zou ik in dat geval ook hebben, en bij elke gelegenheid werd de vogel weer erbij gehaald!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. was toevallig wel een megatrendy musje dan,...met dat felgroene bloesje. chapeau voor vogelvrouw!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zie het helemaal voor me, ik moest ook mijn buik vasthouden, zo grappig.

    Liefs, Haagje

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.