De groeten

05-06-2010 -
Het komt helaas wel eens voor dat ik familie, vrienden en bekenden straal voorbij loop, zonder vriendelijke groet of knikje. Niet uit desinteresse, arrogantie of haat, maar gewoon, door ordinaire onopletttendheid.

Bij tijd en wijle word ik mij hiervan bewust, en loop dan met wijd opengesperde ogen door het leven, klaar om deze of gene hartelijk te begroeten. Maar als je zo gespannen op zoek bent naar bekenden om aan je boezem te drukken, dan groet je soms per ongeluk onbekenden.

Zo meende ik laatst een moeder van één van de klasgenootjes van de kinderen te spotten, en vol van mijn voornemen een socialer mens te zijn, jubelde ik enthousiast: 'Halloooo!'

De mevrouw wierp mij een bevreemde blik toe, maar was zo vriendelijk terug te groeten, zij het op de behoedzame toon van iemand die vindt dat je gekken nooit moet tegenspreken.'
Gegeneerd ontdekte ik dat wij elkaar geheel niet kenden, en liep met stevige looppas verder, de ogen te neder geslagen.

'Hé, wil jij mij soms niet kennen?!' klonk toen plotseling verontwaardigd.
Ik keek op, recht in Floris' gezicht.
'Nee inderdaad,' zei ik op waardige toon.

Want gekken moet je nooit tegenspreken.

10 opmerkingen

 1. O heerlijk!!! Vorige week zag ik aan de overkant van de straat een goede vriend fietsen, ik zwaaide heel uitgebreid naar hem, de man voor hem zwaaide ietwat geneerd terug!!! De vriend vertelde dat de man menig keer had omgekeken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :-D
  je kan altijd het spinnengif nog een periode de schuld geven hoor, van zulke missertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, heerlijk herkenbaar weer. De wereld is trouwens vol van dit soort gekken, de ene helft wijt het aan lenzen of gebrek daaraan, de andere helft heeft gewoon een enorme geheugenstoornis. Mijn moeder heeft op haar ouwe dag besloten gewoon iedereen maar gedag te zeggen, dat is ze in ieder geval wél vriendelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Had Floris soms weer z'n broek op z'n knieen hangen? Iksnaphet...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook de groeten van mij, ik zag je gisteren in de bieb, maar je zag mij niet !
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem12:41 p.m.

  Ik woon in een dorp en doe niets anders dan groeten ( bekenden én onbekenden, want men is hier erg plattelands.) Maar een beetje moe word je er wel van. Laatst telde ik even wie ik op een fietstochtje van 15 minuten allemaal heb gegroet.....35!!!!!! PPfff................

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahahaha, kostelijk....en dan gewoon Floris straal voorbij lopen, hoe krijg je het voor elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hihihi, herkenbaar!! Erg herkenbaar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou, ik ben dus ook hééél slecht in gezichten. Afgelopen weekend ook iets geks meegemaakt. Ik sta tijdens de hondentrainingen op de geleideschool altijd heel gezellig te praten met een andere puppywalker. Ik zie haar eens in de zes weken. En er is ook een vrouw uit de buurt die ik ook altijd met de hond tegenkom. En daar sta ik ook altijd gezellig mee te praten. Nou kwam ik er pas afgelopen zaterdag achter dat het één en dezelfde persoon is. Hahaha, echt heel erg. Maar zij had andersom dus hetzelfde. Het allerergste is dat onze honden neefjes zijn en als twee druppels water op elkaar lijken. Je zou denken dat het kwartje eerder zou vallen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hahah ik had het net nog toen ik ven naar de Plus fietste die ook op zondag open is. En nu is het hier wel de gewoonte om elkaar te groeten maar in t dorp niet.wel in de Wijk(winterswijk)maar toen ik toch naar huis fietste groette een mevrouw me toch wel heel erg van Hallo en met zo'n blik van ik ken je... maar ik ben nog steeds aan t peinzen waar ik haar van zou moeten kennen.. ik weet het echt niet...ze was ook iets te oud om een mama van school te zijn..(jawel want ik ben de oudste mama van de peuterspeelzaal hahah)Ik heb natuurlijk ook lachen gedag gezegd.. maar .. ik wete t echt niet..

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.