Berichten van het Moederfront: Jongensvriendschappen

08-06-2010

Jongensvriendschappen

Jongensvriendschappen aanschouw ik met een mengeling van verbijstering, en het nederige besef dat ze mijn begrip te boven gaan. Ik bemoei me er dan ook zo min mogelijk mee, dan kan ik er ook niets aan bederven.

Maar toen ik gisterenavond Jans vriend gehurkt, en gebogen over een Nintendo, in de donkere gang aantrof, terwijl Jan riant op zijn kamer achter zijn computer geparkeerd zat, kon ik het niet laten te vragen: 'Gaat het goed Henkie?'

'Ja prima, ik heb hier beter bereik,' mompelde Henkie, en hield als bewijsmateriaal zijn Nintendo omhoog.

Zoals ik al zei: jongensvriendschappen, ze gaan mijn begrip te boven.

Maar ik heb hem wel even een krukje aangeboden.

16 opmerkingen:

 1. Oja, daar kan ik inmiddels over meepraten.
  het is zo anders dan die meiden onderling.
  Het spelen, gebeurt vaak zonder veel gesprek, vaak met stoeien en gek doen.
  En inderdaad met nintendo en pc..
  Meiden daarintegen hebben hele gesprekken, giegelen heel wat af, en hebben het vooral erg gezellig..
  Groet, cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem5:18 p.m.

  Och de schat, ik zie het helemaal voor me (-:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind jongensvriendschappen veel leuker, veel echter, veel vriendelijker, veel hechter, veel rustiger dan meiden . De meiden hier die wisselen nogal van beste vriendin, die kunnen vreselijke katten, willen altijd elkaar aftroeven, maken veel meer ruzie...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En dan zeggen die jongens ook nog als ze weggaan: bedankt voor alles!, terwijl ze te druk waren om iets te drinken en te eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem7:29 p.m.

  Dit is toch niet samen spelen?
  Moeten dit later de mannen worden die empathie hebben?
  gr. mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Òw! Dat is heel normaal inderdaad! Hier zat vorige week nog een vriendje onder de tuintafel met zn nintendo, terwijl die van mij achter op het plein met zn step bezig was :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem8:46 p.m.

  Alles voor het optimale bereik ;-)! Soms zitten ze hier ook achter een computer een spel te spelen en nemen de vrienden genoegen met het kijken naar het spel. Nou ja!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha, ik zie het zo voor me.

  Ik ben een meisjesmama, dat wist / verwachtte ik van te voren en dat ben ik ook geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eerst dacht ik nog dat het aan die van mij lag, maar inmiddels blijken al die andere jochies er ook last van te hebben... en zolang ze het zelf leuk vinden?!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En ze doen er niemand kwaad mee toch. Begrijp alleen nog steeds de fascinatie van die dingen niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt een compleet andere wereld :-), na 2 dochters met herkenbare vriendschappen een jongen met in mijn ogen aparte vriendschappen..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. O ja, herkenbaar! :). Stoeien, scherm'speelgoed', trampoline"springen". Volgens mij heeft het wel of niet hebben van empathie daar niet zoveel mee te maken...:) Ze geven heel veel om elkaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem11:45 a.m.

  Bij het stoeien en trampospringen heb je echte interactie. Je ziet elkaar je voelt elkaar en je kijkt elkaar aan..allemaal sociale kennisgeving.Daarvan leer je een heleboel, vooral het inleven in een ander, empathie dus. Dingen die ze bij elektronische spelletjes missen...maar eh ze zijn dan wel lekker rustig..
  gr. mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ontzettend herkenbaar. Toen mijn zoon (11) laatst thuiskwam van een vriendje en ik vroeg wat hij gedaan had, zei hij: 'Gekeken hoe T een nieuw computerspel speelde.' Hij had er drieënhalf uur náást gezeten. Niet om de beurt gespeeld of zo. En hij had een prima middag gehad. Schiet mij maar lek.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mijn man verheugt zich altijd op zijn kerstLANparty (Door mij ietwat neerbuigend LAM-party genoemd, wegens drankconsumptie): 4 kerels die elk achter een monitor zitten met bier en chips en elkaar in cyberspace overhoop knallen. Genot ten top!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ze oefenen alvast voor de mannenvriendschappen die ze op latere leeftijd moeten aangaan.

  Heb er zelf geen ervaring mee, ik heb alleen zussen en dochters.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!