Geniet je wel genoeg?

17-07-2010 -
In de Achterhoek is een moeder in verkrampte toestand afgevoerd. Experts diagnosticeerden dat de vrouw te hard aan het genieten was.
'Deze moeder was zo hard aan het genieten, dat haar zenuwen het niet meer aan konden, en in een spasm terecht kwamen,' aldus een Expert. 'Ze blééf maar roepen: 'Ik geniet toch zoo!'

Eerder deze week viel al een ander slachtoffer dat zich letterlijk een slag in de rondte genoot. De vrouw raakte in een soort tornado verwikkeld, en kon slechts met veel moeite tot stilstand gebracht worden.

Moeders moeten tegenwoordig zoveel: vooral genieten staat hoog op het te-doen-lijstje. Vrouwen die onvoldoende lijken te genieten, of aarzelend bekennen dat ze het 'best druk' vinden als de kinderen vakantie vieren, worden besmeurd met pek en veren. Ook worden er vraagtekens gezet bij hun moederliefde.
'Nou dan ga je wel genieten!' aldus een Expert die onbekend wenst te blijven.

De prognose voor de moeder in de Achterhoek is goed, maar voorlopig mag er niet meer genoten worden.

10 opmerkingen

  1. Eh, uiteraard blijf ik graag anoniem, maar hier gaat de vlag uit als de vakantie over een week of 4 weer is afgelopen.

    Vakantie is best leuk, maar 6 (!) weken is behoorlijk overdreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Balans, balans, balans ;)))

    En dat boek 'het laatste kind in het bos' had één van de ouders bij zich en er waren meer die 'm gelezen hadden. Misschien ook maar eens doen (ik dan)..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vakantie met de kinderen, ik vond het leuk en druk en om van te genieten, maar er waren ook momenten dat ze niet te genieten waren, maar misschien was ik dat ook soms niet. Overwegend was het toch genieten omdat we konden doen wat we wilden. Maar ik genoot ook als ze weer naar school gingen. Je moet het genieten gewoon doseren, denk ik.

    Liefs, Haagje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik moet zeggen, tot nu toe valt het me alles mee. Ze maken er een puinzooi van, maar... hebben ook al verrassende 'we-gaan-je-verrassen-mam!'-momenten gehad, waarbij ze met veel plezier met hun vriendjes de hele boel weer opruimden. Alles in grote harmonie ook nog, dus ik klaag niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oei, ik ben al weken aan het onderduiken na mijn blogje vol bekentenissen over de vakantie... en zelfs nu durven mensen me nog een "fijne vakantie, en geniet ervan" te wensen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik roep altijd: mijn vakantie begint als de vakantie van de kinders over is! Ik kom nog niet aan genieten toe, misschien halverwege komende week als ik met m'n krent de Achterhoek uit ben en in het Franse vertoef..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik geniet het meest als mijn zoon bij de overburen speelt ;-) en mijn dochter met haar vriendinnen op stap is wat kan ik dan genieten!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Weer een beetje bijgetrokken?

    Genieten tijdens de schoolvakantie begint bij mij pas als we eenmaal op vakantie zijn. En dat doe ik dan ook ten volle.

    Zucht, was het maar vast zaterdag....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit is mijn eerste zomervakantie als mama in de Achterhoek omdat we hier nu een half jaar wonen. en Kjell gaat alleen nog naar de peuterspeelzaal dus zoveel tijd scheelt dat niet. ik vind de ervaring van de zomer vakantie wel anders omdat ik nu geen juf meer ben... en dan vlogen de vakantie weken om en nu..vind ik t ook ok als t weer voorbij is.. maar t maakt me niet zoveel uit. Ik hoef niets meer.hahaha niets meer voor te berieden voor het nieuwe schooljaar. best gek...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. 't Is een kwestie van het juiste evenwicht vinden zeker?

    @ Zuster Klivia: 6 weken overdreven? Hier in België zijn het er 8(!)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.