Berichten van het Moederfront: Feedback

03-02-2011

Feedback

Als moeder zoek ik tastend, en zoekend mijn weg. Ik doe mijn best, en ik hoop dat dat goed genoeg is. Maar zoekend zijn, maakt gevoelig voor feedback van buitenaf. Regelmatig val ik dan ook dodelijk verwond ter aarde, het bloed gutsend uit mijn gevoelig moederhart.

Maar wie moeder is kan feedback verwachten, en wie blogger is comments. En zoals het Amerikaanse spreekwoord zegt: 'If you can't stand the heat, get out of the kitchen!' Dus pantser ik mijn hart voor ik mijn comments open.

Maar, evenzeer als comments mij kunnen verwonden, zo kunnen ze mij verblijden, en mijn dag baden in zonneschijn!

Nou kun je als blogger natuurlijk je blog 'op slot' doen, je comments gaan 'modereren' of zelfs afschaffen als je vervelende comments krijgt. Maar ik luister altijd even naar dit liedje, en dan weet ik het weer: 'There's always an A-Hole on the internet'. En soms komt ze bij mij langs.

Vrede zij met haar.

21 opmerkingen:

 1. Ken het gevoel.. Heb er ook net een stukje over geschreven zelfs. Ik ben nu zelf een aanstaande moeder en ben nu al bang dat ik het niet goed ga doen. Maar hé, kom op, de maatschappij is hard, maar wij zijn harder :)

  x Sabrina

  http://vitalitijd.blogspot.Com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihihi hijs leuk hoor nicole!!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb ik hem/haar gemist? (Of was ik het zelf misschien?)

  Lááááat ze lekker doen. Jij weet het het beste. En je schrijft er nog leuk over ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, nu ik snap. Heb het gelezen. Zucht.

  Gladde rug maken en dat andere (uit)oor goed open zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem1:06 p.m.

  pragnoIk vond het een zeer ongepaste en kwetsende comment van Mariska.Ook voor mij als lezer ! Omdat ik zo geniet van je blog.

  Groetjes van Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weetje Nicole, ik las die comment vanochtend ook en ik moest het twee keer lezen omdat het zo gek was. Ik beken eerlijk dat zelfs de gedachte nog even bij me opkwam dat je zelf deze gekke comment ertussen had gezet,(vanwege al die details) maar die gedachte al snel weer verworpen want te onwaarschijnlijk.
  Ach. (maakt handgebaar) What éver!
  Goed gedisst nu toch?
  Tot slot mijn persoonlijke mantra: Van je af.
  Van je af.
  Van je af.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hahahahaha goed zo nicole, vrede zij met haar haha, en dat liedje.

  "you really dont have the resources to be giving away pieces of your mind"
  die houden we erin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Anoniem4:20 p.m.

  99% van de reacties is positief. Er zit dus een steekje los bij Mariska. :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Werkende moeders, of niet werkende moeders, iedereen moet het lekker zelf weten. Ik ben het beiden geweest en aan beide kanten zitten voor en nadelen. Wat ik wel onacceptabel vind is wanneer werkende moeders denken de tijd van niet werkende moeders in te kunnen delen. Al zou je er voor kiezen om de hele dag champagne nippende op de bank te liggen terwijl je de zoveelste soap kijkt, dan nog gaat het een ander niet aan. En dan ben je nog niet verplicht om op school te helpen.
  Toen ik een tijdje niet werkte, kreeg ik op studiedagen om de haverklap de kinderen van werkende moeders aangeleverd. Maar daar heb ik snel een einde aan gemaakt, zeg. Ik heb er niets mee te maken hoe een ander haar leven indeelt. Zoals een ander er niets mee te maken heeft hoe ik mijn leven indeel.
  O, trouwens, ik weet dat jij niet de hele dag op de bank ligt, hoor, verre van dat, haha. Ik wilde alleen even wat duidelijk maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Anoniem5:38 p.m.

  Met je kop boven het maaiveld loop je 'risico'. Ach Nicole, wie/wat je in Wezen bent is onkwetsbaar (lekker vaag he:-). Schrijf jij nou maar lekker je kostelijke stukjes, laat je lezers er maar lekker van genieten. En je doet het nooit voor iedereen goed. In mijn benadering is datgene waar je je bij een ander aan ergert meestal iets waar je eigen verlangen naar uit gaat maar niet bemachtigen kunt. Kortom: jaloezie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op mijn vorige blog schreef ik geregeld tegen de keer en sarcastische stukjes. Het riep soms zulke nare reacties op... Sinds ik het alleen mogelijk heb gemaakt om te reageren met IETS van een identificatie, heb ik die reacties niet meer gehad. Het zijn altijd anonieme reacties.
  Best eng, iemand die zoveel meeleest en dan deze conclusies trekt over jou en ook nog eens geen gevoel voor humor heeft. Brrr. Humorloze mensen. Erger vind je ze niet.

  En verder; jou blog brengt me heel veel en al best lang (drie jaar inmiddels geloof ik). Je bent goed bezig voor heel veel medebloggers. Je bent een inspiratiebron voor mij, zowel als blogger als hoe je schrijft over je gezin.

  Is het een beetje een zalfje tegen de pijn??

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem8:47 p.m.

  Hoi Nicole,

  Laat lekker van je afglijden. Je schreef er zelfs een keer over, iets met Teflonspray(?).
  Ga ALSJEBLIEFT nooit op school helpen, heb je minder tijd om hier te schrijven. Want oh wat geniet ik toch van je blogs!!

  Groetjes, Pleuntje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leven en laten leven meid. Ieder vogeltje zingt nu eenmaal zoals het gebekt is.
  Wat ik dan niet begrijp is dat zo iemand als die Mariska meent haar mening op die manier neer te moeten zeggen. Het er niet mee eens zijn mag, maar schrijf het dan wat minder kwetsend neer nietwaar?
  Lekker blijven loggen zoals jij logt. Je maakt er veel mensen blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. opstekertje: ik geniet van je blog, moet vaak hardop lachen en je schrijft geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb ook een dergelijk berichtje gehad ooit. Was nog iets venijniger zelfs. Maar het stomme is dat dat ene vervelende bericht blijft hangen en niet die honderden leuke reacties. Zonde hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wow, het is weer zover.
  iemand voelde zich weer geroepen om iets negatiefs het www op te gooien.
  Tuurlijk hoor, je mag t van mij ook niet met iemand eens zijn, klik dan lekker dat kruisje aan rechts boven in de blz en surf verder.

  Ik ga voor de tigste keer mijn opvoedtegeltje hardop roepen
  "als je niks aardigs kan zeggen, zeg dan maar niks".

  nicole, ik geniet van je blog,en wat mij betreft zit je thuis hele dagen laarzen te surfen en onderbroeken te kopen, dan nog hoef je niet te pas en te onpas op school te verschijnen.

  proost!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Anoniem6:26 p.m.

  Ja, dat is een nadeel van het internet, maar ik ben blij met je blog en vind het leuk om er een kijkje te nemen, bijna dagelijks.

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. www.peenvogel71.hyves.nl10:15 a.m.

  Hahaha, dat is diezelfde peer als van dat liedje over moederschap eerder! Daar heb ik destijds blauw van gelegen, zo goeoeoeoeoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nicole, vrouw van mijn hart, jij bent voor mij bijzonder nuttig in de maatschappij. Dat is Mariska waarschijnlijk even ontgaan, maar je bent het boegbeeld van de thuisblijfmoeders en doet wat niemand ooit eerder vóór jou deed (of in ieder geval niet zo goed): Je zet de TBM-er op de politieke agenda als iemand waar rekening mee gehouden moet. Je artikelen die je voor ons opzoekt, de comtacten die je legt, het is onmisbaar voor de TBM-er die midden in het leven staat.

  (Wow, even bijkomen van mijn eigen peptaal)

  Jouw site en dagboek ontdekte ik jaren geleden, toen mijn oudste er net was, die is nu 10, en je hebt me erdoorheen gesleept toen ik dacht dat ik de enige was, omdat ik niemand kende die ook verder helemaal geen baan had, maar uit ambitie de kinderen zelf wilde grootbrengen.
  Meid, je mag niet stoppen hiermee! De volgende keer dat ze je vragen op school geef je ze de link maar. Trouwens, zelfs als je dit niet deed, een huishouden van 7 mensen, daar héb je wel een fulltimejob aan, me dunkt!
  Mijn uiterste waardering,
  Irene Brandsma-Ramaker

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!