Berichten van het Moederfront: Raar

04-05-2011

RaarWoordeloze Woensdag

9 opmerkingen:

 1. Ervaar je dit echt zo? Maar dan echt serieus?
  Ik vind het -als iemand die wel echt pabo heeft gedaan- een beetje kwetsend. Ik hoop dus maar dat ik er een pak zout bij had moeten pakken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ervaar dat echt zo, en eerlijk gezegd had ik me het onderwijs heel anders voorgesteld.

  Lesgeven is toch een echt vak?! Ik vind het beledigend voor juffen, dat zo maar een moeder ook techniekles 'kan' geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, zo gaat dat dus. Alleen krijg je er als moeder vaak geen erkenning voor. Bij dezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben het met je eens. Het is toch te belachelijk voor woorden! In welk ander land worden ongekwalificeerde moeders ingezet op scholen?!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind ouderhulp prima, maar het moet natuurlijk wel zo zijn dat de echte lessen door gekwalificeerd personeel gegeven worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh oh oh, graag wat meer erkenning voor het beroep moeder en het beroep juf!
  Een juf is verantwoordelijk voor leiderschap, inhoud, didactiek, organisatie en reflectie. Kan het jaaaren na de Pabo nog dromen. Maar een paar extra (moeder)handen zijn altijd welkom bij excursies en grote activiteiten en vieringen. Vind het nu, als moeder, ook fijn om een beetje feeling te houden met de school, door af en toe een handje te helpen. Maar wel van de zijlijn. De verantwoordelijkheid leg ik bij degene die ervoor betaald wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze cartoon heb ik niet uit mijn duim gezogen, en zou een reëel gesprek kunnen zijn. Ik vind juist óók dat het beroep leerkracht erkenning verdient! Daarom begrijp ik ook niet dat ouders zoveel mogen/moeten doen.

  Dat is bij andere beroepen toch ook niet het geval?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het ook van de zotte. Ik meen het ...

  Voorleesmoeders en overblijmoeders is een ding. DIt is wat anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem10:43 p.m.

  De techniekles is (op de school waar mijn kinderen naar toe gaan) een item uit de techniek-week (1 keer per jaar).
  Hierbij vertelt een ouder als gastdocent iets vanuit zijn professie (is dus geen leek) het niveau en de insteek van de les worden begeleid door de leerkracht. Zelf werk ik in de zorg en geef ik regelmatig les. Wanneer er op school een thema zou zijn wat bij mijn vak aansluit zou ik daar graag aan bijdragen.
  Snap wel dat wanneer er vanuit de klassen van vijf kinderen een beroep op je wordt gedaan dat dat veel lijkt, maar jouw houding tegenover de school voelen je kinderen haarfijn aan.
  Daarbij denk ik dat kinderen (en volwassenen) zeker veel van jou zouden kunnen leren.

  groet Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!