Spanning in de keuken

06-05-2011 -
'Brandt die worst niet aan?' vroeg de Barse Houthakker op kritische toon, terwijl hij zich onaangenaam in de persoonlijke levensruimte van Het Dappere Thuisblijfmoedertje drong.
'Die wordt gewoon lekker knapperig,' bitste het Dappere Thuisblijfmoedertje, want ze was niet van plan toe te geven dat de worst inderdaad enigszins zwart begon te blakeren.

'Je hebt het gas laten aanstaan,' wees de Barse Houthakker.
'Dat heb ik nodig voor het licht!' siste het Dappere Thuisblijfmoedertje, en probeerde zich om de Barse Houthakker heen te manoevreren om de aardappels af te gieten.

'Wat doe je dat onhandig,' jureerde de Barse Houthakker. 'Ik heb daar een veel handiger methode voor,' en constateerde vervolgens: 'Je hebt allemaal vlekken in je nek.'
'Hoe zou dat nou komen?!' vroeg het Dappere Thuisblijfmoedertje venijnig, maar de Barse Houthakker luisterde niet, want hij was de worst uit de pan aan het vissen.

En in gedachten noteerde Het Dappere Thuisblijfmoedertje de ingrediënten voor een splinternieuw recept: Gefrituurde Houthakker, Extra Crispy.

14 opmerkingen

 1. Hahahaha - ach, dat komt voor in de beste huishoudens, zie ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt prima! Lekkere Merlot erbij... Eet smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem10:26 a.m.

  Laat de houthakker lekker zelf koken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe herkenbaar. Mannen in de keuken... Als die van mij het beter weet geef ik per direct het stokje over en ga zelf wel achter de tv op mijn eten wachten! (En dat gaat aak goed, dus tegenwoordig is mijn nieuwste tactiek om maar een beetje te gaan staan stuntelen als hij er net aan komt lopen... nee hoor, da's niet waar)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik eet geen vlees. Maar voor deze ene keer zou ik ECHT een uitzondering maken. Als jij mij uitnodigt. En ik regel ook een 'Moskovitz al dente'. Wat zeg je er van?

  Jouw 'meneer' lijkt heel lief uit jouw andere berichten. Maar volgens mij heeft hij de echtgenotenschool niet afgemaakt....
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat "lekker knapperig" wordt bij ons thuis altijd door Jan gebruikt!! Hij vindt het lekker als het vlees wat bruiner is, met als gevolg dat de speklapjes soms alleen nog maar te breken zijn, niet meer te snijden. Maar dat kwam dan omdat ie het vuur wel hárder zet maar het vervolgens vergeet..... Pappa weer gekookt?is dan het droge commentaar van de pubers....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Meteen bij de eerste alinea al hardop zitten lachen! Hoe herkenbaar (en gruwelijk ook)!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig kookt de houthakker hier altijd zelf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijkt me nogal taaie kost. Andere tip: Houthakker zélf in mootjes hakken om de oven op te stoken. (Heb hier zelf óók al ns over gedacht maar houtjes-hakker hier heeft weinig brand-stof;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb er ook zo'n hekel aan dat manlief, als ik aan het koken ben, ineens in de pan komt roeren. Alsof ik het anders aan laat bakken of zo! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem9:44 p.m.

  beetje ketchup erop!
  Dat gaat er tenslotte ook op als het perfect gegaard is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem10:27 p.m.

  Het kan nog altijd erger. Hier heeft een norse smid het gepresteerd een overhemd overnieuw te strijken dat ik al gestreken had. Dat was dan ook direct het laatste overhemd dat ik ooit voor hem gestreken heb. En zo liep dit sprookje toch nog gelukkig af.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hahahaha, misschien wat hotsauce erbij? Of aangebraden in olijfolie??
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De beste stuurlui staan aan wal :-b

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.