Maar de piercing hoef ik niet hoor, mama!

29-05-2011 -
Jarenlang leek het mij het ultieme genoegen: een zoon die behagen schepte in persoonlijke verzorging, en zijn kapsel. Om mij heen klaagden moeders over de grote gelpotten die er per dag door heen gingen, maar bij mij stond de gelpot eenzaam te verstoffen. 'Boeien,' vond Jan.

Het voordeel was wel dat ik zijn kapsel kon dicteren, en invullen naar mijn persoonlijke voorkeur. En het was pas toen zijn Amerikaanse Facebook vriendinnnetje mij mailde met het dringende verzoek níet Jans vettige lokken te kortwieken, dat ik met een schok besefte: ik ben mijn alleenrecht op Jans kapselkeuze verloren. Dat werd nog eens bevestigd toen Jan mij een foto liet zien van een jongen met een gruwelijke coupe, en de gelaatskleur van Flexa Winterwit, en zei: 'Dit kapsel wil ik mama!'
Troostend voegde hij er aan toe: 'Maar de piercing hoef ik niet hoor.'

Toen verlangde ik plotseling hevig naar de tijden dat hij haardrachten 'Boeien' vond. Maar ja, je bent moeder, en je wilt zo'n kind niet in zijn persoonlijke integriteit aantasten, en dus betaalde ik 12 euro zodat Jan er extreem stom uit kan zien.

En 's avonds in bed las ik zuchtend: 'Be careful what you wish for. It may come true.'

12 opmerkingen

 1. En, is ie al geknipt? En valt het mee of......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze worden groot...
  Bij ons staat de gelpot nu ook nog eenzaam maar dan weet ik dus waar ik op moet voorbereiden.
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. niet verkeerd, dat kapsel? had erger gekund :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahahaha! 'Flexa Winterwit'!
  Ik zou Jan met z'n nieuwe coupe lekker het zonnetje in sturen de komende tijd, misschien dat het dan nog meevalt..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het eigenlijk best leuk, krijgen we nog een foto te zien van het resultaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 12 euro.... dat valt nog mee hé! ik moet 19 euro ophoesten als die van mij naar de kapper is geweest! ;)))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Flexa winterwit, haha En ik vind het ook een koopje!! (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb je de Twilight-boeken gelezen (slash -films gezien)?
  Blijkbaar nieuwe hype.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil ook een 12 euro kapper! Onze jongens hebben maar een eis; niks eraf. Dat kost 18,50. Wat zou het kosten als er veel af moet?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 12 euro???
  Zo erg vind ik het kapsel niet.
  Bij ons gaan nl. wel potten gel erdoorheen, al jaaaaarrreeenenn.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De 12 euro is met dank aan de Turkse kapper bij ons in de buurt. Die hanteren heel sympathieke tarieven.

  Jans haar is stom geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oei! Vind hij dat zelf ook?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.