Hel is een pretpark

24-07-2011 -
Toen Sartre verklaarde: 'Hell is other people' was hij vast net in een pretpark geweest. Mocht ik later ooit in de hel belanden, dan verwacht ik niemand minder dan Mickey Mouse, en Donald Duck, bij de poorten om mij te verwelkomen. 'Hel is een drukgezocht pretpark!'

Om die reden 'doet' Floris pretparken met de kinderen. Sterker nog: ze willen mij niet eens méé hebben. Want hoe zeer ik ook probeer te genieten van zo'n park, onvermijdelijk komt dat moment dat ik nog maar aan één ding kan denken: 'Ik wil naar huis!' En die gedachte treft mij in de regel aanzienlijk vroeger dan de rest van het gezin.

Gisteren vertrokken ze voor een dagje Kernwasser Wunderland.
'Ik wil jou lekker niet mee hebben mama!' tartte Ot.
'Ot, dat is gewoon lullig,' klonk toen streng Jans zware stem.
En hoewel ik normaliter een streng anti-schuttingtaal beleid voer, zweeg ik nu.

Want als de hel een pretpark is, is het hemels als je tienerzoon je onverwachts te hulp schiet!

11 opmerkingen

  1. Oh gelukkig.. ik ben dus niet de enige die pretparken hel vind...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben in 1994 met de brandweervereniging 2 dagen en nachten naar Preston Palace in Almelo geweest, toen dacht ik ook zo moet de hel eruit zien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En nog hemelser, een dagje helemaal kinderloos en manloos allee thuis?!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wil alleen mee als ik weet dat er maar weinig mensen zijn die er ook naar toe gaan ;-) en sommige parken weiger ik gewoon...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind pretparken gewoonweg afschuwelijk ... ben volgens mij ook een van de weinigen die nooit in Eurodisney is geweest ....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mevrouw Williams, ik ben nieuwsgierig: welke staan op jouw boycotlijstje?
    Inge, in Eurodisney ben ik ook nooit geweest. Ik verwacht daar ook niet te komen, behalve dus als ik na mijn dood eventueel naar de hel ga.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik moest eerst een hele tijd grinniken om je eerste zin, voor ik verder las. (Meer nog dan een boek ik gun ik je een carrière als columnist).
    Ik heb van man en kinderen een kermisverbod gekregen; ik mag niet meer mee. En dat verbod omvat ook pretparken, vond ik. Dus als man en kinderen naar Eurodisney gaan, mag ik vast Parijs in.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. gus, ik ging laatst nog solidair mee naar legoland toen hun pa vond dat daar naartoe gegaan moest worden (absolute hel - het enige wat ik leuk vond was bewonderen hoe ze alle grote steden hebben nagemaakt met legosteentjes maar nee het gespuis moet per se in elke rij staan voor elke 'attractie' brrrrrrrr) maar nu weet ik beter!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Anoniem7:26 p.m.

    Dank je ! Dank je! Dank je! Met deze blog in gedachten heb ik het aangedurfd om eindelijk hardop te zeggen dat ik echt veel liever thuisbleef ipv de hele dag de Efteling te doen!!
    Al 15 jaar sjok ik braaf mee en sta ik de godganse dag te wachten tot de rest van het gezin uit een of andere attractie rolt! Want durf zelf nergens in..ga ik wel een keer mee ergens in dan erger ik me kapot aan al die mensen in die afschuwelijke rijen met van die hekjes ..die mensen die dan te dicht op je staan..of gewoon hun gezicht staat je niet aan maar je moet er wel een uur lang naar kijken...hels....Dus ging ik maandag NIET mee...zalig een dag alleen met mezelf!
    Snoefje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Snoefje, dank je, voor dit geweldige berichtje! En goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.