Berichten van het Moederfront: Volgers

22-07-2011

Volgers

Ze hadden nooit zo mijn aandacht getrokken: 'Volgers'. Toen, op een kwade dag, viel mijn oog er op. 'Neem deel aan deze site, met Google Friend Connect', met daaronder het aantal mensen dat aan deze oproep gehoor had gegeven.

'Leden 200' las ik, aangenaam verrast. Vervolgens schreef ik het overlijdensbericht van het plan Berichten van Het Moederfront uit te geven via TenPages. Toen ik een paar uur later keek, ging mijn oog onwillekeurig naar mijn 'Volgers' en zag: '199'! Ik was er één verloren!

Handenwringend rende ik door het huis, terwijl ik de haren uit mijn hoofd trok in vertwijfeling. Waarom had volger 200 mijn blog verlaten? Was ze haar interesse verloren nu mijn publicatieplannen een vroege dood waren gestorven? Stond mijn schrijfstijl haar niet langer aan? Vond ze mij misschien niet meer aardig?!

Ik haalde opgelucht adem toen, na mijn post Mannen humor, de teller plotseling weer op 200 stond! Helaas bleek dit van korte duur: na een foto van mezelf in een dwangbuis, viel de teller acuut terug naar 199.

Verlangend denk ik nu terug aan de tijd dat ik me nog niet bewust was van mijn aantal volgers.

Want wat niet weet, wat niet deert.

15 opmerkingen:

 1. Ik snap het ook niet altijd zo goed met volgers, ooit was ik een weekje uit de running hup zo twee volgers weg..het is een bijzonder fenomeen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zegt je therapeut hiervan?
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. :-) ik lig vaak een nachtje of twee te huilen bij verloren volger...
  ik begrijp dr ook niks van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. :D
  Ik was vorige week in 1 dag plotseling 2 volgers kwijt.
  Hield mij ook wel even bezig hoor.
  T is toch een soort van deuk in je ego!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is ook zoiets actiefs: mensen gaan speciaal inloggen om je níét meer te volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou énorm blij worden van 199 of 200 volgers!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zal je volgen, als je daar dan zo gelukkig van wordt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahaha ik kijk daar nooit naar

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vroeger kon je zien op je blog wie je volgers waren of wie
  er nieuw bijkwam....zo kon je zelf eens op het blog gaan
  kijken van je nieuwe volger.
  Sinds de problemen bij blogger staat alleen het titeltje er nog...
  en op het dashbord kan ik zien hoeveel ik er heb maar niet wie...
  Dat vind ik wel spijtig , ik zou wel graag zien wie er nieuw
  bijkomt om ook eens bij hen te gaan kijken.....
  heb geprobeerd via google connect maar het lukt me niet
  ben nog al een digibeet :)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zeg, jij bent misschien een tikje zielig, maar ik win qua zieligheid. Ik heb een besloten blog, en met pijn en moeite zeven volgers bij elkaar geschraapt. Maar nu schijnt blogger t vrij onmogelijk te maken om op mijn blog te reageren waardoor ik dus een paar keer per week voor de kat zn viool zit te bliggen,..
  Alhoewel,...ik doe t in basis dus voor mezelf, dus ik mag niet klagen, maar toch... Best sneu vind je niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem9:53 a.m.

  Even een berichtje van mij.
  De link naar deze blog en de huisvlijt is weg op de site van het moederfront. Heb geen idee hoe dat kan.
  Moet nu echt vreemde toeren uithalen via google om je blog te lezen.

  Groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Margreet, ze staan er nu weer bij. Er waren klachten dat de sites te langzaam laadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Anoniem1:39 a.m.

  grappig dat die foto van jezelf in de dwangbuis er eentje deed verliezen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!