Berichten van het Moederfront: Grmbl

03-10-2011

Grmbl

Toen de zomervakantie van de basisschool was afgelopen, dacht ik: 'Nu zullen we het gaan beleven! Nu zal ik mezelf weer horen denken.'
Maar toen zag ik dat de middelbare scholen pas een week later starten.

Een week later dacht ik: 'Nu zullen we het gaan beleven! Nú komt er rust in huis!'
Maar de eerste week van de middelbare school bestond uit roosters ophalen, boeken kaften, en snuiven aan de school. Je wilt die kinderen tenslotte niet overbelasten door ze meteen les te geven.

Wacht maar, dacht ik, volgende week DAN!!! Dan zullen we het gaan beleven. Maar wat 'het' was wist ik eigenlijk niet meer.
In de week die volgde waren alle kinderen weer naar school, maar volgde een lawine met nieuwsbrieven en uitnodigingen voor informatieavonden. Zuchtend pende ik ze in mijn agenda, en nam me voor: 'Als die avonden voorbij zijn, DAN!!'

Nu zijn de voorlichtingsavonden voorbij, maar gisteren kreeg ik een uitnodiging voor een informatieavond voor het beroepsonderwijs. En over negen dagen begint de Herfstvakantie.

Toen pakte ik mijn Eckhart Tolle, en las over leven in het moment. Als je maar leeft in het moment, DAN!

En nu ben ik sjagerijnig, en heb medelijden met mezelf.
En Eckhart Tolle heb ik in een hoek gegooid.
In dit moment voel ik me als Moppersmurf.

12 opmerkingen:

 1. Anoniem3:52 p.m.

  Niet zeuren. Ga met je snuit in de zon zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En dus is er chagerijn in het moment. Nu! Niets mis mee toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar!
  Hier worden de schoolweken gedomineerd door: ik ben de eerste twee uur vrij want er is geen leraar voor wiskunde en economie... ik ben de laatste vier uur vrij want er is vergadering... ik ben morgen vrij want het is voorlichtingsdag...

  zucht..
  wordt er nog ooit gewoon lesgegeven?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Over een paar jaar, DAN! Allemaal op kamers, flink aan de studie, getrouwd... en dan verlang je naar een vieze zak vol met wasgoed of een kleinkind waar op gepast moet worden (-;

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu 'Hotel Mamma' en dat blijft tot sintjuttemis en dan....
  sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik riep vanmiddag nog tegen Fleur dat het hier wel een bed en breakfast lijkt... toen ze terug kwam uit Scheveningen kondigde ze aan dat ze morgenavond naar een filmpremaire in Utrecht gaat... blijft ze daar ook maar slapen, nou ja, ik zie het wel weer. Toch maar proberen zoveel mogelijk "Je eigen ding te doen" dat is volgens mij het beste....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaat allemaal over, wordt naadloos vervangen door "De kinderen zaten nog op school en TOEN...."

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En je houd niet eens van smurfen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zucht en al die uitvallende uren....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier zitten we voor mijn gevoel ook nog in de aanloopfase van een schooljaar, compleet met informatieavonden, terwijl de herfstvakantie er weer aankomt. Tja. Soms mag een beetje meer regelmaat van mij ook wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ga niet meer naar informatie-avonden.... dat scheelt weer een heleboel gedoe :)

  Take a break!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, Becca, ken je ook dat boek "En als we nou weer eens gewoon gingen opvoeden"?
  Arme Nicole, je krijgt toch een punthoofd van dat geping-pong. En inderdaad; de zomervakantie was pas laat afgelopen (5 september voor ons) en dan al 17 oktober weer vakantie; je komt nauwelijks op gang! Mijn voorstel daarom: We schrijven met het hele thuisblijfmoederfront een nieuw boek, met als titel "En as we nou weer eens gewoon gingen lesgeven"?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!