Berichten van het Moederfront: Moeder gewond bij maken Sinterklaassurprise

29-11-2011

Moeder gewond bij maken Sinterklaassurprise

Kort Binnenlands nieuws

In het oosten van het land is een moeder ernstig gewond geraakt bij het maken van een Sinterklaasurprise voor school. De moeder wilde een houten draaimolen bouwen, met kerstverlichting, en een interne motor die de draaimolen in beweging zette.

De moeder wilde bovendien in het dak van de draaimolen een vernuftig mechaniek aanbrengen, dat spontaan zou openspringen bij de klanken van 'Sinterklaas Kapoentje'.

Wij spraken de moeder, die voor observatie in het ziekenhuis verblijft, en vroegen haar: 'Watskeburt?'
'Ik struikelde toen ik de Karwei binnenliep om materialen te kopen, en kwam zeer onplezierig ten val,' aldus de moeder.
Voor de surprise wordt het ergste gevreesd.

Experts uitten massaal hun bezorgheid over de steeds hogere eisen die aan schoolsurprises worden gesteld. Zij waarschuwen voor de gevolgen, en vrezen dat deze moeder slechts het eerste slachtoffer is van een lat die veel te hoog ligt.

De laatste uitspraak die de betreffende moeder deed, spreekt wat dit betreft wellicht boekdelen: 'En ik kan niet eens knutselen...'

11 opmerkingen:

 1. hihihi, maar eehm weet men daar wel zeker dat t niet een gevalletje schade door veranderde zwaartekracht is?? denkend aan de wereld is toch plat blijkbaar ;-)
  Je zou niet willen dat t dapper moedertje voor t verkeerde behandeld word in het ziekenhuis :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh ik stel voor dat t getest word door extra surprises te maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ;-) ik moet lachen om je verhaal, vanochtend vertelde een collega dat ze twee surprises had gemaakt voor haar dochters , groep 8 en groep 6...ze had een voetbalschoen goud gespoten en een zwarte sokkel (!) er onder gemaakt..ik was stomverbaasd dat zij er zoveel werk in had gestoken en de kinderen met de eer gingen strijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha! Ik mis Nederland erg en Sinterklaas ook (hoewel we die hier in Luxemburg ook hebben, maar net even anders), maar gedichten en surprises maken mis ik echt niet. Sterker nog, ik moet er niet aan denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat vreselijk! Waar blijven de kamervragen! Hier moet een onmiddellijk einde aan komen! De surprise mag geen verrassing meer zijn! Tijd voor een Postbus 51-spotje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anoniem8:01 p.m.

  Bij ons kind op school ook elk jaar de prachtigste surprises... Vandaag kwam een moeder hijgend aanrennen om haar kinderen van school te halen, want ze had zitten werken aan de surprise van zoonlief. Op mijn "??" vertelde ze dat zij het voorwerk deed en dan maakt hij het af want hij heeft niet zoveel met knutselen. Daar valt me dus echt de mond van open. Mijn kind is een enorme knutselliefhebber en gaat morgen naar school met een geverfde eierdoos die een ds moet voorstellen. Helemaal zelf gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doortje11:52 a.m.

   Tja je hebt, knutsel kinderen en je hebt kinderen die liever helemaal niet knutselen en dat verplichte knutselen op school al veel te veel vinden.
   Alleen als straf krijg ik mijn kind aan het knutselen, en om er voor te zorgen dat de 'gelukkige' nog iets krijgt dat op een surprise lijkt maak ik die idd. Anders mag de 'gelukkige' al blij zijn dat er een kadootje gekocht is, want ingepakt wordt het ook niet door mijn kind.

   Verwijderen
  2. Mijn zonen houden er ook niet van.

   Verwijderen
 7. Goh het is toch de bedoeling dat het kind de surprise maakt en niet de moeder? Het klinkt overigens wel als een hele gave surprise, die draaimolen.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!