Verhuisblues

03-12-2011 -
Toen ik met Ot en Piet naar school wandelde voor het Sinterklaasfeest, raakte het me plotseling als een stomp in de maag: 'Dit is de állerlaatste keer dat ik voor het Sinterklaasfeest naar deze school wandel!'

Vervuld van acute sentimentele, heimwee dacht ik terug aan àl die Sinterklaasfeesten die ik daar heb gevierd, voor het gemak het gedoe met surprises en overbevolkte lokalen vergetend.

En toen ik naar huis liep, trof het me als een kopstoot: de gedachte dat onze verhuizing naar het platteland nu echt dichterbij komt. De dag na Kerstmis gaan we inpakken, en de eerste twee weken van januari zullen in het teken staan van de verhuizing.

En terwijl ik steeds langzamer ging lopen, werd alles plotseling mooier dan ooit, en verbeeldde ik het me nou of hoorde ik Maggie McNeil zachtjes zingen: 'I tell myself once more I won't be here in spring, to see my roses grow...'

Net toen ik acuut in hete tranen wilde uitbarsten, gleed ik uit in de hondestrond waarmee de stoepen rijkelijk besmeurd zijn, en reed onze buurman weer eens zonder groeten voorbij.

En ik was dankbaar voor de realiteit die korte metten maakte met het sentiment.

10 opmerkingen

 1. Anoniem2:06 p.m.

  Alvast veel sterkte met het inpakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Poeh zeg, ´k moest bijna een zakdoek gaan pakken... maarrreh, je hebt er toch wel zin in, in de verhuizing? Lijkt me top, zo op het platteland te wonen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dan oppassen geblazen voor de koeienstront...? Of ben ik dan ietwat te enthousiast...?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verhaaltje hoor! Zo, eerst even mijn snotzakdoekje in vuilbakje gedropt. Ja, 't is een grote stap hé, verhuizen. Hopelijk kan je aarden op het platteland, zelf woon ik er enorm graag! Daar wel opletten voor koeiendrollen en paardenstront. Hier groeten alle buren elkaar, een gezellig dorpssfeertje. Succes met inpakken én de verhuis! ;-D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh ik kan van zuks helemaaal melancholisch worden hoor brrrrr alhoewel ik best iets groter zou willen wonen, dat dan weer wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gek is dat he? ik herken het hoor!
  succes en sterkte met de verhuizing!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha, verromantisseren. Geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moppentapper! Nu weet je het in ieder geval weer, waarom je weg gaat :-)
  Heel veel succes ermee, de laatste keer is nu 7 jaar geleden, maar ik ben de stress en slopende vermoeidheid nog niet vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. is je huis al verkocht Nicole?

  linda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heeeerlijk, als je er eenmaal woont en alles uitgepakt is wat eerst ingepakt is en daarvoor gesorteerd is op meenemen of niet meenemen, weggeven en aan wie dan of op MP zetten of naar de rommelmarkt brengen. Maar het is heerljk wonen op het platteland.......

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.