Mijn tante Marietje

26-05-2012 -
Ik 'voer' mijn huishouden trots zelf. Zonder enige hulp van betaalde krachten, ook wel bekend als interieurverzorgsters. Maar eens in de zoveel tijd, dan komt mijn tante Marietje.

Want mijn tante Marietje weet hoe het moet. Ze weet welke schoonmaakmiddelen het beste werken, wat er allemaal schoongemaakt moet worden, en hoe je dat aanpakt. En aangezien we eerste Pinksterdag ons huis open stellen voor onze nieuwe buurt, besloot ik dat dit een opportuun moment was om tante Marietje te bellen, en te smeken of ze alsjeblieft en in vredesnaam héél snel kon komen.

Ik had al mijn flessen met schoonmaakmiddelen trots op de tafel tentoongesteld, zodat mijn tante Marietje kon zien hoezeer ik mijn leven had gebeterd, en hoe goed ik was voorbereid. Maar tante Marietje had vooral doeken nodig.
'Wilt u echt niet deze Cillit Bang?' vroeg ik teleurgesteld, en liet haar trots de gifroze fles zien.
Maar tante Marietje was al aan het werk. In de wc.
Hoofdschuddend zei ze even later: 'Je hebt alweer een bruine rand in de wc. Als je dat de volgende keer nog hebt, dan pak ik je bij het oor!'
En ik knikte nederig, want schaamte wie schaamte toekomt.

Na vier uur ploeteren was ons huis weer blinkend schoon.
'Superbedankt, tante Marietje,' jubelde ik, en voegde er hoopvol aan toe: 'Maar het was toch al wel wat netter dan anders, toch?'
Tante Marietje dacht even na, en verklaarde toen: 'De woonkamer viel me niks tegen.'

En die avond vertelde ik blij aan Floris: 'Tante Marietje vind dat ik me al heel erg verbeterd heb als huisvrouw! De woonkamer viel haar niets tegen!'
Maar Floris zei: 'Mij wel.'

De volgende keer vraag ik tante Marietje of ze hem eens even bij zijn oor wil pakken.

6 opmerkingen

 1. Heb jij voor mij het telefoonnummer van tante Marietje ; )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem7:28 p.m.

  Mag ik haar ook een keer lenen? O, o die Floris.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Typische een twentse opmerking: valt me niets tegen, ze bedoelt dus 't was best wel schoon. In twente zeggen de mensen nooit wat ze bedoelen......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Viel me niks tegen..... Jij bent ook niet veel gewend als je blij bent met zo'n opmerking! Nou van mij kun je een echt compliment krijgen hoor! Ik vind het fantastisch dat je helemaal zelf je huis schoon houdt ..... met een ietsiepietsie hulp van tante Marietje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem8:23 p.m.

  Hihi, ik stel voor: maak een foto op 't oor-pak-moment en post het vooral op dit blog! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, de opmerking "Viel me niks tegen" heb ik lang niet gehoord. Voor het laatst bij tante Bedje, ome Cor en tante Catrien... over de lekkere biest!! Dat waren tantes en oom van mij (oudste zus met jongere broer en zus-tweeling, die bij elkaar zijn blijven wonen). Hier zeggen ze dat tegenwoordig niet meer geloof ik.

  Hè, jammer. Ik heb geen tante Marietje in de familie... kan ik wel gebruiken iemand die eens kordaad door het huis zoeft en nog truukjes heeft ook...

  ... Floris, tsja....

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.