Tot de kookwekker gaat

29-05-2012 -
Terwijl ik grimmig de tuin van onkruid ontdeed, met als enig soelaas de kookwekker die langzaam de zestig minuten wegtikte die ik van mezelf moest tuinieren, contempleerde ik of het argument: 'Het doosje zit vol' grond is voor echtscheiding.

Ik vroeg namelijk Floris, die geniet van een extra vrije dag, of hij de brandnetels wilde verwijderen en ook meteen het onkruid onder het keukenraam. Na vijf minuten kwam hij aangeslenterd, en verbaasd vroeg ik: 'Ben je nu al klaar?'
'Het doosje zat voor het onkruid zat vol,' verklaarde Floris. 'Dus ik kan niet meer verder.'

'Edelachtbare, hij zei dat het doosje vol zat,' legde ik in gedachten aan de rechter uit, terwijl ik nog wat Zevenblad uitrukte. 'Dat is toch grond voor echtscheiding?'

Maar voor de rechter zijn vonnis kon geven, ging de kookwekker en werden zowel Floris als ik, gered door de bel.

9 opmerkingen

 1. Eh... en de brandnetels er uittrekken, op een hoopje gooien en dan later in een leeg onkruiddoosje kieperen??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Da's een man die zijn vrije dag vríj weet te houden.. maar tegen welke prijs..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt wel als een hele echte mannelijke man :-)
  Ik zou hem houden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem2:50 p.m.

  Je weet dat je zevenblad met wortels moet uitgraven? Veel succes, het is een lekkere klus waar je een lange adem voor nodig hebt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem10:35 a.m.

  Dat scenario komt mij zo bekend voor... Mijn wederhelft begint er zelfs meestal niet aan omdat hij niet weet waar hij het in moet doen of hoe hij het moet uittrekken of omdat hij niets vindt om zijn knieën op te leggen... Waar is die rechtbank? :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.