Moeder lobby

04-05-2012 -
Ik ben Jans zwarte kledingdracht, met ogen omringd door zwarte eyeliner behoorlijk zat, en dus ben ik een campagne gestart om hem te overtuigen van de kracht van kleur. Jan (15) ziet mijn lobbypogingen aan, met de superieure minzaamheid van een puber die veel beter weet dan zijn stomme, misleide moeder.

'Op school denken ze dat jij een hippie bent,' deelde hij me mee. 'Omdat je op professor Zwamdrift lijkt.'
Mijn vermeende gelijkenis met professor Zwamdrift is mij al eerder voor de voeten gegooid, en dus had ik haar gegoogled. Ik werd daar niet blij van.

Maar ik wist me te herstellen van deze psychologische dolkstoot, rechtte mijn rug, en wees Jan op de kleuren van mijn outfit van die dag: een paars shirt op een wijde rode zigeunerrok.
'Kijk eens hoe mooi dit bij elkaar is,' prees ik aan. 'Dat zou jou ook prachtig staan, in plaats van altijd dat sombere zwart.'
'Faal!' zei Jan, want dat schijnt het nieuwste woord te zijn in puberland.

Je moet weten wanneer het tijd is voor een terugtrekkende beweging, en dus kondigde ik aan: 'Ik ga maar eens koken.' Maar in de toekomst voorzie ik dat Jan het zwart van zich aflegt. Professor Zwamdrift kan immers in de toekomst kijken.

Nu maar hopen dat ik niet faal.

9 opmerkingen

 1. Ik vind je helemaal niet op professor Zwamdrift lijken! Niet eens een klein beetje.

  Liefs MamaNatuurlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat jouw Jan een overvloed aan fantasie heeft ; ) En die kleuren... ach komt vanzelf goed hoor, mijn Jan draagt alweer blauw en grijs na een lange zwarte tijd, dus... succes ermee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Anoniem6:44 p.m.

  Ik zou liever op professor Zwamdrift lijken dan op Darth Vader!
  Toch vind ik zo´n alternatieve periode stiekum heel leuk.
  groet Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. :-) ik ga met je kindren mee, ik zie ook enige overeenkomsten...
  daarbij was zwamdrift ook niet zo heel sterk in haar vak als ehm glazenbollenkijkster ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. misschien moet je uit een ander vaatje tappen; hul je morgen ook ns in het zwart, leen zijn eyeliner. dezelfde kledingstijl als je moeder is zo enorm "faal"wie weet brengt t een ommekeer.

  voor dit briljante idee wil ik natuurlijk wel foto's in ruil.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wilde hetzelfde suggereren als Leonieke...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm, ik vind het een goed plan. Dan moet ik maar eens op zoek naar een inktzwarte uitdossing. Hopelijk binnenkort de foto van mij als Emo Mama.

   Verwijderen
 7. Faal, dat is hier nu alweer uit. Lame, dat is het helemaal:
  https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcRM1PJXnrr9sfc4fAQ7PfsjARJQFY4N8yEbjhvQOmiMwFVqQarl

  Superidee van Leonieke en Hanna!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Professor Zwamdrift?? Nooit van gehoord, zal eens googlen. Maar als dat persoontje links die professor is... dan kan ik je wel melden dat je daar totááááal niet op lijkt, hahaha. Maar het is wel humor, hahaha.

  Bij mij thuis wordt mijn kleding door de middelste altijd gebietst... is ook niet alles hoor. Wil ik mijn mooie topje of blousje aan doen... heeft de dame hem en als ik niet uitkijk, gaat ze er met mijn zonnebril, tas en oorbellen ook nog vandoor. Ik heb mazzel dat mijn schoenen voor haar te groot zijn....

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.