Berichten van het Moederfront: Kerststukjes

11-12-2012

Kerststukjes

kerststukjeHeel even dacht ik dat ik er dit jaar genadig af zou komen: van de zelfgemaakte kerststukjes op school.

Gekenmerkt door hevig uitvallende takken van coniferen, met her en der wat slordig gestoken ornamenten komen ze elk jaar opdringerig mijn huis binnen, als ongewenste gasten die je niet kunt weigeren.

Want ja, de kínderen hebben ze gemaakt! Dus dat dóé je niet. Je haalt die wanstaltige kerststukken binnen alsof ze Sinterklaas zijn, en geeft ze een prominente plek op de salontafel, zodat iedereen ze goed kan zien. Maar hoopvol dacht ik dit jaar: 'Op deze school doen ze zeker niet aan kerststukjes!'

Toen pulkte Ot een nieuwsbrief uit zijn achterzak, die aan twee kanten beschreven was. Een siddering trok door me heen want ik wist: dat is de School Kerst Nieuwsbrief, en daar is nog nooit iets goeds van gekomen.

En inderdaad: volgende week worden er 'kerstbakjes' gemaakt. Het goede nieuws is dat de school voor de oase zorgt, maar het slechte nieuws is dat de kinderen zelf 'groen en versieringen' mogen meebrengen. En de prullaria die ik elk jaar recyclede voor die vermaledijde kerststukjes hebben de verhuizing helaas niet overleefd. Dat betekent dat er nieuwe prullaria moeten komen.

En de coniferen kunnen ook maar beter hun borst nat maken.

5 opmerkingen:

 1. :-D die dreigbrief hebben wij nog niet gekregen, OF , ik ben oostindisch blind :-D
  OHHHH ennnn bij ons op school mogen opa's en oma's ook helpen ipv de moeders :-)) mag jij 3x raden wie er bij de zwarte pietenspel haal je zwartepietdiploma mee geweest was :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik tekende inmiddels in voor de fruitspiesjes, dat u het weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dé tip die ik ik mezelf vorig jaar min of meer per ongeluk heb gegeven: gewoon vergeten ze van school mee terug naar huis te nemen. Ze overleven de kerstvakantie op school namelijk ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja! Jemig, precies zo'n onheilstijding kwam vandaag ook tot mij. Ik vroeg mij al af waar ik het 'kerstgroen' vandaan moest halen, maar ik had nog niet aan de coniferen gedacht. O. wacht. We hebben geen coniferen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is me dat makkelijk, ik doe niet aan Kerst ;-) Maar probeer er maar eens onderuit te komen! Hoewel ik (in tegenstelling tot jou, Nicole) een licht overdreven ouderparticiperende neiging heb (Mijn kinderen roepen wel eens:"Mama, ben je hier nu alwéér?) ontsnap ook ik niet aan het Sinterklaas-Kerst-Pasen-bombardement. En er komen steeds meer 'leuke tradities' bij :-(
  Maar zlefgefrabriekte rampwerkjes, die vergeten ze meestal binnen een dag en dan kieper ik het hóp, de kliko in :-) De mooiste dingen krijgen een plek op onze expositieruimte: het toilet.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!