Kerstviering op school

17-12-2012 -
school kerstvieringBasisschool de Zonnepit, de school waar pit in zit

Kerst Nieuwsbrief

Beste ouders,

Het is weer bijna Kerstmis, en dit vieren wij natuurlijk ook op school met de kinderen!

Als ouders hoeft u hiervoor niets bijzonders te doen, want het Kerstfeest wordt gewoon ingepast in het normale schoolrooster. Alle kinderen worden voorzien van een halve aardappel waarin een gat wordt geboord. Deze aardappel mogen de kinderen versieren met aluminiumfolie. Daarna wordt een kaars in de aardappel gezet, en tijdens de kerstviering wordt het kaarsje aangestoken. Tijdens de kerstviering zullen we samen met de kinderen gepaste kerstliederen zingen, en daarna zijn ze op de normale tijd uit.

Grapje!!!! Bovenstaande tekst vonden we in onze oude archieven en stamt uit de jaren zeventig toen kerstvieringen nog overdag onder schooltijd werden gevierd. Gelukkig is er anno 2012 veel veranderd!

Want natúúrlijk bent u als ouders van harte welkom op onze kerstviering, die we uiteraard gewoon lekker 's ávonds om half zeven houden! Uiteraard zijn ook opa's en oma's, broertjes, zusjes, vrienden en vage kennissen van hárte welkom! En vergeet u niet uw kind een bakje en wat groen mee te geven voor het maken van het jaarlijkse kerststukje? Ook zoeken we nog ouders die willen helpen met het versieren van de school en de kerstboom. Daarnaast kunt u zich opgeven als Bak- en Kookouder.

En zijn er nog ouders die zin hebben om de dag na de kerstviering eventjes de kerstbomen en kerstversieringen op te ruimen?

warme kerstgroet en vrede op aarde,

Het Team

5 opmerkingen

 1. Ellen19799:46 a.m.

  Pffff. Het duurt nog 2 maanden voordat dochter 4 wordt... Heb niet veel vrij te besteden vrije dagen (onderwijs ondersteunend personeel), en ik vind het bij feestjes op de creche nu al moeilijk om optijd te zijn (en die zijn vaak rond ophaaltijd). Hoe dit nu allemaal gepland moet worden, wordt vanzelf wel duidelijk denk ik. Gelukkig eet dochter toch het liefst een boterham dus een honger dip is goed te voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben tegenwoordig een heus team van ouders dat wekenlang aan het versieren en opruimen is. En ze hebben altijd hulp nodig! Wij kunnen ook onze borst weer nat maken deze "gezellige" kerstweek. Kreun.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. HIer krijgen we een officiele mooie uitnodiging om om zes uur 's avonds (maar dat is voor ons vlak nadat de school uitgaat) te komen kijken naar alle dansjes die alle klassen hebben voorbereid. Voorheen moest je nog ingewikkelde dure pakken aanschaffen maar dat hebben ze thank god maar afgeschat in deze tijd ...
  Het is woensdagavond, nu alleen nog hopen dat ze niet weer de stoelen zo hebben neergezet dat alleen de voorste rijen wat kunnen zien en de rest van de ouders zich met camera gewapend en vechtend voor een plaatsje vóór die rijen plaatst ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons is er ook een heel vrijwillergers-team aan de slag. Er hangen met lijstjes bij de klasdeuren wat te maken voor het kerstdiner... enne het laatste halfuurtje van het diner komen alle ouders effe een bakkie doen met een kerstkransje erbij en mogen we de klassen in gluren.

  Maar als ik kijk naar mijn kinders (de oudste twee ook) die vonden die kerstdiners op school geweldig. Helemaal opgetut en al de gezellige klas in, lekker smullen en muziek aan in de klas. Ach een quiche is zo gemaakt, toch?

  Het is ieder geval veel gezelliger dan ik me herinner op school... armen over elkaar luisteren naar kerstliedjes met alleen een kaars in een aluminium-aardappel op tafel... Ik zou een kerstdiner ook leuker gevonden hebben, hahaha.

  Groetjes Puck

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En toen waren er nog erg weinig werkende moeders. Wat was het toen lekker rustig. Volgens mij kwam toen niemand te kort.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.