Berichten van het Moederfront: Logistiek

13-01-2013

Logistiek

woman hyperventilatingHet heeft me jaren van therapie gekost om het te kunnen zeggen: 'Ik ben Nicole, en mijn zoon heeft PDD-NOS'.

Niet omdat ik PDD-NOS zo erg vind, maar omdat ik het niet zág. Het was alsof iedereen me probeerde te overtuigen dat de wereld plat was, terwijl ik toch altijd meende dat hij rond was. 'Ik zíe het niet,' wierp ik tegen, en dan legden ze nog maar weer eens uit wat PDD-NOS is, en dat Jan het toch echt heeft.

Gehoorzaam slikte ik de informatie, en ook al lag die zwaar op mijn maag, het zou dan wel zo zijn. Als iemand mij nu vraagt wat PDD-NOS inhoudt dan geef ik uit de losse pols een powerpointpresentatie over alle kenmerken van PDD-NOS met op nummer 1 het onvermogen te plannen.

Dus wie schetst mijn verbijstering toen Jan thuiskwam met het advies van school voor zijn vervolgopleiding. Jan blijkt namelijk uitermate geschikt voor een opleiding in de logistiek. Toen kreeg ik het een beetje warm, maar ik zei tegen mezelf: 'Rrrrrrustig blijven nu… Eérst kijken of logistiek inderdaad betekent wat je denkt.'

Met trillende vingertjes tikte ik in op Wikipedia: 'logistiek'. En daar kwam het: 'Logistiek is het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van de goederenstroom, en de wetenschap hierover.'

Toen heb ik eerst even een tijdje in een plastic zak van de Wibra zitten ademen.

Logisch.

8 opmerkingen:

 1. Men zou van minder steil achterover slaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. verbazend ;-) maar u had al die tijd gewoon gelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ellen19799:32 p.m.

  Ik heb best wel wat PPD-NOS-ers begeleid met het maken van huiswerk en het waren bijan allemaal goede planners. Volgens mij is PPD-NOS een stoornis in het autistisch spectrum dat niet past onder een andere plakker. Vooral emotisch bij anderen herkennen en schakelen van overzicht naar detail was moeilijk volgens mij.
  Vooral vaak in details blijven hangen was bij het maken van een werkstuk een groot probleem.
  Een baan in de logistiek kan ook vrachtwagenchaufeur betekenen. Ik weet niet of je dat had verwacht ;-)
  De logistiek. Ik snap hem wel. Vooral namelijk de details en niet loslaten is extreem belangrijk! En vrachtwagenchaufeursç types uit de logistiek, staan niet bekend om hun fijngevoeligheid toch ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heeft 'ie toch je toch wéér verrast :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hm.
  Hahaaa.
  Vorige week had je nog kunnen zeggen: Schiet mij maar in de kerstboom.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterend!
  Alles en iedereen krijgt een etiket tegenwoordig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Plannen, dat is toch iets wat mannen over het algemeen aan vrouwen overlaten?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha! Oh zeg...'t is vast maar een suggestie :-)

  Of bedoelde ze bij de NS?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!