Het Calimero Effect

10-01-2013 -
het calimero effectNu Jan heuse verkering heeft, zie ik mij plotseling geconfronteerd met een nieuw fenomeen: potentiële schoonouders. Ze zijn in de regel van mijn leeftijd, en we delen een zekere bezorgheid over onze verliefde kinderen.

Op vrijdagmiddag komt de vader van Jans vriendinnetje haar vaak weer ophalen van hun 'playdate'. Terwijl ik gekleed ga in een rok die op slechte momenten mijn bilspleet laat zien, bevlekte uggs en idem schort, gaat de toekomstige schoonvader gekleed in pak met stropdas. Hij komt namelijk van zijn werk. Ik ben er nog.

Dan speelt mijn innerlijke Calimero op, en voel ik mij klein worden bij het zien van zo'n nette meneer. Dan moet ik mezelf streng voorhouden: 'Hij is dan wel een meneer, maar ík ben een Mevrouw!'

7 opmerkingen

  1. Thuh.. dat heb ik nu ook.. - en de jongste is nog net geen 5 - bij het zien van al die smetteloze papa's en mama's die hun kindjes uit mijn verkapte-kinderopvang-op-de-woensdagmiddag-onder-het-mom-van-speelafspraak komen ophalen.. de volgende keer trek ik gewoon mijn pak aan vlak voor ophaaltijd ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ZO is het. Laat je niet op je eierdoppie zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nicole1:02 p.m.

    En hoge hakken! En zo'n hoedje met van dat gaas voor je gezicht!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anna Lines1:53 p.m.

    Ach, neem noch het vriendinnetje noch de potentiele schoonouders al te serieus op, houd een zekere afstand en ga je er niet al te veel aan hechten. Hier spreekt een oudere moeder waarvan de dochters "heel wat vrijers versleten hebben", zoals mijn Oma zou hebben gezegd. Nee hoor, geen "schoonouders" gaan uitnodigen want dat is veel te voorbarig en moeilijk voor iedereen wanneer het stelletje uit elkaar gaat. En dat moet je op deze prille leeftijd helaas verwachten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. anoniem5:41 p.m.

    Nee joh, weet je wat die man denkt: o, wat een leven, ik wou dat ik zo vrij was en wat een geluksvogel is haar man, want ze kookt vast elke dag voor hem en zeurt niet over taakverdelingen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. You go grrrrrl! Ik vind zo'n pak ook altijd een beetje een verstopplek.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Precies, anoniem! Dat is de geest die Nicole aan de dag mag leggen, en wij als haar collega's mèt haar!
    Daar komt de vader, een afgepeigerde geest omhuld door een confectie- danwel maatpak, zijn dochter ophalen (die een vriendje heeft wat in de rimboe woont ;-)). Hij moet straks nog langs de supermarkt, want zijn vrouw wil na haar drukke baan eerst nog een uurtje naar de sportschool. Handig als hij dan het eten klaarheeft als ze thuiskomt.
    Moe en met nog een heel programma voor de boeg komt hij jouw warme keukenbinne, waar het ruikt naar een degelijke warme hap avondeten. Door de kamerderu ziet hij je man zitten met de krant en een biertje, hij hoort de jongsten boven vrolijk op hun kamertjes spelen en ziet de oudsten met een kopje thee aan hun huiswerk zitten.
    Met een ondefineerbaar gevoel van spijt loopt hij met zijn verliefde dochter naar de auto en denkt: "Wauw. Wat een vrouw!"

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.