Berichten van het Moederfront: Uniek Verkooppunt

07-02-2013

Uniek Verkooppunt

Het is belangrijk een Uniek Verkooppunt te hebben dat jou onderscheidt van de massa! In Blogland wordt dit ook wel je 'niche' genoemd. Het is wat jou en je blog uniek maakt. Maar ook binnen een gezin heeft iedereen zijn eigen niche.

Met twee broers en twee zussen boven zich zag ik mijn jongste zoon Piet (9) worstelen om zíjn Unieke Verkooppunt te vinden.

Voor Maartje (17) is het makkelijk: zij is gewoon De Oudste. Dan komt Jan, die een beetje anders is dan anders omdat hij een diagnose PDD-NOS aan de broek kreeg. Dat is zijn niche. Daarna komt Teuntje (13). Teuntje zingt graag, veel, luidkeels én vals. Haar niche is Die Irritante Die Heel Hard Vals zingt. Dan volgt Ot, die extreem relaxt is. Sommige mensen zouden het wellicht 'lui' noemen. Dus dat is zijn niche: lui.

Met zoveel Unieke Verkooppunten al bezet, was het voor Piet lastig om zijn niche te vinden. Maar uiteindelijk is het hem gelukt. Hij is Degene Die Iedereen Verklikt.

Overbodig te zeggen dat zijn niche niet De Populaire is.

3 opmerkingen:

 1. Dat hebben wij ook in ons gezin, de oudste is de oudste, de middelste is de kunstenares en de jongste, die kletst ontzettend veel....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk stukje! Hier hebben ze meerdere niches per kind. Oudste is laid back. Jongste is definately de gevoelige en zorgende.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wendy Schouten11:30 a.m.

  Leuk die persoonlijke verhalen van je. Het persoonlijke leven van een moeder van vijf is in deze tijd een interessante en amusante niche!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!