Vlag Op De Maan

28-03-2013 -
paashapjesOok dit jaar nuttigen de kinderen weer een speciale Paasmaaltijd op school, waarbij de ouders verantwoordelijk zijn voor de hapjes.

Ik word daar altijd een beetje zenuwachtig van omdat ik helemaal geen culinair talent ben. Tel daar nog bij op dat de hapjes per fiets naar school vervoerd moeten kunnen worden, en dan vallen er nog meer culinaire hoogstandjes af. Wel jammer want ik had die kinderen graag mijn Boeuf Bourguignon gegund.

Vorig jaar: Kuikentjes Op Een Tak en Kuikentjes Op Een Vliegende Schotels


Vorig jaar had ik Kuikentjes Op Een Tak en Kuikentjes Op Een Vliegende Schotel 'gekookt'. De Kuikentjes Op Een Tak, waren wortels met een kuikentje van de Zeeman er op. Daarvan kocht ik een zakje voor maar 99 cent, en de voetjes prikte ik in de wortel. Dat zag er niet alleen leuk uit, het was ook nog eens heel gezond. Het Kuikentje Op Een Vliegende Schotel was een zelfde kuikentje, maar dan op een eierkoek. Ze waren een groot succes, en de kuikentjes vlogen weg.

Dit jaar: Kuikentje Op Een Ijsschots


Maar wat zou ik dit jaar doen?! Ot wilde per sé weer eierkoeken, en aan Piet besloot ik plakjes Galia meloen mee te geven: lekker fris, goed van te voren klaar te maken, en ook weer gezond.

Schokkend: De Action heeft het niet!


Mijn plan was om daar dan weer een kuikentje op te zetten, en het te serveren als Kuikentjes Op Een IJsschots. Maar dit jaar had de Zeeman die kuikentjes niet! En voor het eerst in mijn leven, had de Action iets niet dat ik er wel had verwacht, namelijk paasprullen die je op eten kunt zetten. Van narigheid heb ik toen bij de supermarkt maar vlaggetjes gekocht om de hapjes op te leuken. En op het laatste moment bedacht ik nog dat we mét het vlaggetje wel een snoepje op de eierkoek konden prikken.

Dus serveren we nu: Vlag Op De Maan en, en dit is nogal fantasieloos, Vlaggetje Op Een Stuk Galia Meloen...

En zo gaat het mee:

paashapjes

Ik noem deze constructie Paashapjes In Een Fietsmand

2 opmerkingen

 1. Hm, ik zei ´t al; wij doen niks.
  Gelukkig doet de school ook NIKS.
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jolanda7:57 p.m.

  mijn man vraagt waarom ik zo hard moet lachen, ik reageer eigenlijk nooit, maar ik moet altijd zo hard om je lachen.... fijne pasen....

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.