Fun

11-09-2013 -
Jarenlang ploeter je als moeder om je kinderen heel te houden. Elke dag is een overwinning op stopcontacten, losse stoeptegels, hete theepotten en auto's die te hard rijden.

Maar dan gaan ze naar school. En in het kader van 'team building, groepsvorming en integratie moet er dan ineens gesurvivald worden. Want dat is Fun.

En zo vind je  je als moeder op een kwade dag terug met een pen in je hand. En met tegenzin onderteken je het formulier waarmee je toestemming geeft dat je kind steile rotswanden gaat beklimmen. Of juist vanaf een steile rotswand op grote hoogte naar beneden klimt. Maar je tekent zo'n formulier. Het is immers Fun?

Maar stiekem vraag je je af, sinds wanneer gevaarlijke dingen doen Fun is geworden. En sinds wanneer je dat als moeder goed moet vinden.

Dat is namelijk niet Fun.

 

5 opmerkingen

  1. Helemaal gelijk. Zo gaat alle fun van het moederschap er af!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het ook niet nodig, het kost vaak veel geld, sommige kinderen vinden het vreselijk, eng of wat dan ook maar het moet dan fun zijn...zucht en als je niet meedoet ben je een duffe doos die haar kinderen niets gunt...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dan maar een duffe doos, maar deze moeder heeft een vréselijke hekel aan opgedrongen gevaarlijke groepsactiviteiten onder het mom van 'fun'. Ook (of juist!) voor pubers. Ik heb zojuist 'help ze hun eigen grenzen stellen' aan mijn taakomschrijving toegevoegd. Voor straks, als het nodig is.

    Zei ze stoer.. :-/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waar is de leuke Ren mama Ren site gebleven?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gewoon nog steeds op http://www.renmamaren.com!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.