Berichten van het Moederfront: Het nieuwe schooljaar is weer begonnen

06-09-2013

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Maar ik vind de stof behoorlijk pittig hoor! Ik heb elke dag 'Vertrouwen en loslaten' en minstens 8 uur 'Logistiek en reizen met het OV'.

De lessen bestaan uit allerlei vraagstukken en dilemma's waarvoor je een oplossing moet bedenken.

Bijvoorbeeld: 'Het is tropisch heet. Plotseling gaat de telefoon. Het is je zoon van 16 die is gestrand op het treinstation omdat zijn fiets al is gejat.' Of deze: 'Je zoon moet om 10 uur op school zijn. Om 8.23 vertrekt zijn trein. Dan hoor je dat er 'op last van de brandweer' geen treinen rijden. Hoe krijg je je zoon nu  nog op tijd op school 53 kilometer verderop?' In ieder geval niet op zijn gestolen fiets...

De lessen Vertrouwen vind ik ook hartstikke moeilijk. In les 1 moet je zoon een klimwand beklimmen van 15 meter hoog. En jij moet een brief ondertekenen waarin je daarvoor toestemming geeft.

Het valt me niet mee.

Het zou me niets verbazen als ik moet doubleren...

4 opmerkingen:

 1. Hm en in je vrije tijd doe je de vakken creatief doch voedzaam en budget? koken voor pubers en kieskeurige eters.... ja t is weer begonnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfff staat me nog heel wat te wachten in de hogere jaars lees ik alweer pffffff
  ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Irene Brandsma9:40 p.m.

  Ik geef je nog een opdracht: probeer je kind te helpen met zijn huiswerk.
  1) Zoek uit welk huiswerk hij heeft: daarvoor moet je inloggen op website a.
  2) Om in te loggen op website a, heb je eerst een inlogcode met gebruikersnaam nodig. die vind je in de mailbox die hij via de school heeft.
  3) om die mailbox te kunnen openen, heb je weer een andere gebruikersnaam en wachtwoord nodig.
  4) de lesstof staat niet meer in een boek, maar in de zgn. 'digitale leeromgeving': waarvoor je, u raadt het al, nóg een gebnruikersnaam en wachtwoord nodig hebt.
  5) dankzij het volgen van de lessen en het maken van het huiswerk, plus de eindeloze weg om uit te zoeken wat je überhaupt moet doen, maakt je kind zijn schermtijd driedubbel vol.

  Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker: geef gewoon huiswerk op in de klas, wat ze dan in de agenda kunnen neerpenne, en geef ze weer gewoon een boek met schrift. Scheelt úren en úren digitale 'efficiency' :-(

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!