Wie is er een stomme moeder dan

13-07-2014 -
Zo aan het eind van het schooljaar barst het van de Leuke, Inspirerende en Ontroerende activiteiten.

Juffen worden in het zonnetje gezet, en krijgen, bij voorkeur, zelfgemaakte cadeau's. En er is een órgie van Leuke sport- en spelletjesdagen georganiseerd, barbecues en schitterende schoolmusicals opgevoerd door de scheidende groep 8.

Het is ontzettend genieten en Leuk.

Maar er is één probleem.

Ik vind het niet Leuk.

Ik vind het veel leuker als het normale lesrooster wordt gevolgd, waarna de kinderen op de laatste vrijdag voor de vakantie opgetogen naar huis gaan. Sportdagen, schoolmusicals, ze kunnen me allemaal gestolen worden.

Ik ervaar het schoolsysteem als een agressieve Rupsjenooitgenoeg, die aan alle kanten aan mij trekt. En dat geeft me het gevoel dat ik heel hard wil gillen.

Maar ja, dat is niet Leuk.

8 opmerkingen

 1. Ik kan me nog heel goed herinneren dat in de laatste paar weken voor de grote vakantie er vrijwel dagelijks een beroep werd gedaan op de ouders. Het waren meestal dezelfde mensen die allerlei taken erbij kregen. De laatste paar weken was ik meer voor school bezig dan thuis. Heerlijk dat dan die druk even weg viel in de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nicole5:36 p.m.

  Maar zijn 'die zelfden'ook niet meestal degene die lid zijn van de Ouderraad en dus al die activiteiten verzinnen en organiseren?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nah, op onze school niet. Alhoewel die ook hun beste beentje voor zetten hoor. Hier gooien klassenouders er soms ook nog eens wat tussendoor, of bedenken juffen dat het leuk is om 'juffendag' in de laatste week voor de vakantie te vieren. Ook ik vind de laatste weken voor de vakantie redelijk druk en heb voor mezelf een aantal vaste 'taken' afgebakend: 1. mijn kind weer enigszins aanspreekbaar krijgen na de zoveelste anders verlopende dag; 2. mijn kind op tijd (en met eten in de buik en zo) op school krijgen; 3. allerhande papierwerk & overdrachtsperikelen (zorgintensieve kinderen, tja) geregeld hebben voor het einde van het schooljaar.
  En als er dan nog tijd overblijft wil ik best wat te schoonmaken meenemen of een klein cadeautje voor deze of gene kopen. Aan zelfmaken begin ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De basisschool waar onze kinderen destijds zaten had minder leerlingen dan er op een gewone school in één klas zitten. Ondanks dat ik nooit in de ouderraad heb gezeten was ik gemiddeld zo'n 12 uur in de week in de weer voor de school. Als 'vrijwilliger' wel te verstaan.
  De ouderraad verzon niet zoveel. Alles werd bepaald door de schoolleiding en de docenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is soms allemaal een beetje té leuk he. Kinderen worden er ook doodmoe van. En ik ook ja. En dan moeten we nog zes weken schoolvakantie zelf entertainen ook, want zomaar een dagje niets doen, dat zijn ze niet meer gewend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Iedereen roept het, zelfs dit jaar bij ons de klassenassistent; de laatste weken van het schooljaar zitten te vol. Ik heb nu al twee keer mijn dochter blèrend van vermoeidheid van school meegekregen. Maar wij zijn nu al een jaar of 7 onderweg in het basisonderwijs en het is nog nooit anders geweest. Ben bang dat in het verleden behaalde resultaten in dit geval wel degelijk garantie bieden voor de toekomst...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Breek me de bek niet open! Het Evenementenbombarement noem ik dat, elk jaar terugkerende, fenomeen. Ik doe nergens aan mee, ik stuur als klassenmoeder alle ouders hulpvrager en druk zelf mnsnor. Volgend jaar groep 8. En dan doe ik niets meer. Ik vind het mooi geweest. Groep 7 zat vol met huiswerk. En een luzenoudersgroep die maar niet liep...ik geef de pijp an de volgende, numogen de yuppen eens. Ik ben this voor de huishouding en kinderen en niet voor de school.zonder ouders kan dit. Evenement niet doorgaan, chanteren zeden...nou, danniet, ben ik niet rouwig om!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Verdraaid, stikvol fouten.ijkkantoor niet omgaan met dieplader touchscreen van mijn puber....

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.