Cadeautje voor de juf aan het eind van het schooljaar

27-06-2014 -
Het is weer die tijd van het jaar: het schooljaar loopt ten einde, en dus moeten er cadeau's komen voor de juf. Want alleen een salaris is niet genoeg natuurlijk.

Ik wás van plan om in het bos achter ons huis een boom om te zagen, en daar een hart uit te beeldhouwen.

Maar dat vond ik eigenlijk niet genoeg.

Toen bedacht ik dat een stukje uit de Klaagmuur origineler zou zijn. Dus ik naar eBay, om een stuk te kopen, maar dat zul je altijd zien: uitverkocht!

Ik wil best toegeven dat ik het toen even moeilijk heb gehad. Héél moeilijk.

Want ik kon gewoon niets goeds bedenken! En je wilt natuurlijk wel een beetje leuk uit de hoek komen naar de andere ouders juf toe.

Net toen ik begon te wanhopen kreeg ik het ultieme idee! Ik ga van zuiveringszout een standbeeld kleien van mezelf, voor de juf! In geknielde, nederige houding natuurlijk.

Dan moet ik vrijdag wel even met de auto naar school, want ik denk niet dat ik het mee krijg op de fiets. Maar wat moet dat moet!

Dat cadeautje voor de juf.

6 opmerkingen

 1. Ik hoorde gisteren dat de H.EMA beeldjes van jezelf gaat printen in 3D. Scheelt een hoop tijd en energie :-)
  Wat is er mis met een M.erci chocolade ( ik heb volgens mij nog 10 pakketjes in de koelkast staan van kinderen die mij dat gaven ).
  Ik moet ook even pinterest bekijken om een leuk kadootje te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk, daar word ik nou blij van, van zo'n blogje. Je bent een collega-moeder/blogster naar mijn hart. (Moet ik daar ook niet eens een cadeautje voor geven?! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dat, ehm, heel vaak niet gedaan. Cadeautjes geven aan het eind van het schooljaar. Altijd te laat. Niet dat ik de juf niks gun, maar het kwam in het begin zelfs niet eens in me op! Stond ik weer verbijsterd te kijken naar de enorme hoeveelheden verpakte spullen die de klas in werden gedragen.
  Dit jaar organiseren de klassemoeders een kado. En hoef ik alleen maar een klein geldbedrag te overhandigen. Prima, fijn dat andere mensen zoveel attenter zijn dan ik. Ik ben ermee gestopt mezelf daarmee om de oren te slaan. Ik heb andere kwaliteiten. (hahaha, kots)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Enorme smile! Gelukkig wordt op de school van onze kinderen juist gezegd dat ze liever geen kadootjes krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Monique9:46 a.m.

  Heb je toen je zelf op de basisschool zat aan het eind een kadootje meegenomen?
  We overtreffen elkaar en zijn een leuke attente moeder competitie aangegaan.
  Eigenlijk moet het andersom zijn . De juf bedankt de kinderen dat ze hen een jaar lang dingen heeft mogen leren. Wie weet gaat dan ooit het onderwijssysteem ook weer in dienst van de kinderen staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha nee ik zou hem mee in de bakfiets nemen, want zoiets moet gezien worden! Ongelofelijk hoe herkenbaar, ik stond ook altijd met 4 beteuterde kindjes, want domme mama was de juf-kadootjes weer es vergeten..... en IEDEREEN had kadootjes (leek het) Maar het zijn inmiddels jongvolwassenen zonder zichtbare psychische schade dus ik zou me er niet druk over maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.