A en B

16-02-2006
Vandaag kwam ik een nieuwbakken moeder tegen, en het geluk spatte van haar af. Als iemand aan haar vraagt "Geniet je wel genoeg!" dan kan ze volmondig "Ja!" antwoorden. Terwijl ik met haar probeerde te converseren draaide ik als een soort poltergeist met mijn hoofd om tegelijkertijd mijn kinderen in de gaten te houden. Ik voelde me gehaast, geprikkeld en moe. En toen ik de nieuwbakken moeder genietend, en sereen glimlachend achterliet vroeg ik me af hoe ik van A (= genieten) bij B ( = gehaast, geprikkeld en moe) ben gekomen. Is de weg van A naar B onvermijdelijk? En is er een weg terug van B naar A? Of zal ik een hele nieuwe route C inslaan?

3 opmerkingen

  1. Anoniem11:21 a.m.

    Die conclusie kwam ik nou laatst ook. Ik hoorde mezelf en kwam tot de conclusie dat als iemand nu aan de kinderen zou vragen of ze een leuke moeder hebben, ze op dit moment zouden antwoorden met NEE. En echt ongelijk kan ik ze niet geven.
    Van iemand die geduldig,aardig en vriendelijk is. Ben ik veranderd in iemand die gespannen, moe en erg snel geïrriteerd is.
    Ik heb nog steeds de hoop dat dat zal veranderen zodra de donkere wolken buiten veranderen in een mooie zonnestraal en iedereen weer veel en lang buiten kan zijn.

    Kortom mocht je die weg gevonden hebben vertel het vooral aan iedereen. De wereld die mama heet zal er alleen maar op verbeteren!

    Groetjes Nicole Slagboom

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem6:06 p.m.

    Maar beste Nicole, je hebt VIJF kinderen! Dat kun je vergelijken met het runnen van een bedrijf. Mag je dan moe en geprikkeld zijn? En voor de manager van een multinational is het nog makkelijker; die trekt thuis zijn pantoffels aan en laat zich verwennen door moeder de vrouw, terwijl het werk van een moeder ALTIJD maar doorgaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem1:52 p.m.

    Nou inderdaad Nicole, het valt me nog mee dat je je zo handhaaft met 5 kids! Ik heb er drie en vind het geregeld loodjezwaar!
    En dan doe je nog deze website, je veilig bevallen cursus en nu weer een nieuwe opleiding tjonge jonge, je mag ook wel eens "gewoon" alleen maar moeder zijn, leuke dingen doen ipv je altijd nuttig te maken hoor. Hou je taai Nicole!
    Groet,
    Dorothea

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!

Nicole Orriëns. Mogelijk gemaakt door Blogger.