Berichten van het Moederfront: Het dappere Thuisblijfmoedertje maakt soep

07-10-2007

Het dappere Thuisblijfmoedertje maakt soep

Het dappere Thuisblijfmoedertje stond met een chagerijnige kop in haar groentesoep te roeren. Ze had de pest in, omdat haar barse houthakker haar had verboden haar favoriete ingrediënt, Maggie Groentemix, te gebruiken. Hij vond dat de soep dan 'te zout' werd, en hoewel het dappere Thuisblijfmoedertje sputterde dat soep nooit zo zout wordt gegeten als zij wordt opgediend bleef hij onvermurwbaar, en dreigde zelfs haar soep te boycotten. Schoorvoetend stemde het dappere Thuisblijfmoedertje daarom toe.

Maar terwijl ze daar chagerijnig stond te roeren in haar laffe soep kreeg ze plotseling een duivels plan. Ze zou de Maggie Groentemix gewoon stiekem toevoegen, wat niet weet wat niet deert tenslotte. Snel haalde ze de wikkel van het doosje, wurmde het doosje open, en scheurde toen het zakje met de kruiden los. De mensen van de Maggie Soepkruiden weten namelijk van inpakken.

Het bewijsmateriaal duwde het dappere Thuisblijfmoedertje ver onderin de prullenbak samen met haar gewetensbezwaren. Neuriënd roerde ze tevreden door haar pittige soepje, en die avond diende ze haar soep met veel elan op en riep: 'Lekkere zelfgemaakte soep, een beetje van mezelf, en niets van Maggi!' En voor de verandering at iedereen zijn bord met smaak leeg.

Behalve het dappere Thuisblijfmoedertje; zij vond de soep een beetje zout. En in gedachte zei ze tegen zichzelf: 'Zo zout heb ik het nog nooit gegeten.'

2 opmerkingen:

  1. en de volgende keer doe je gewoon de helft van de mix bij je soep, dan heb je al een goed effect qua smaak, is het precies zout genoeg en ben je nog zuinig ook, wat wil je nog meer als thuisblijfmoeder?

    Cisca (GGM)

    ps. dat werkt ook heel goed met gehaktmix, je neemt de helft voegt extra paneermeel of nog lekkerder een verkruimelde beschuit of in de keukenmachine fijngemaakt brood toe en je gehaktballen smaken lekker en niet zo zout.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoals ik vroeger altijd hutspot 'zonder uien' kreeg..... ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een comment achterlaat! Bedankt!

Wil je op de hoogte blijven van alle comments? Vink dan eenvoudig het vakje aan met: Email follow-up comments!